Gerucht: 'Star Wars: Episode IX' gaat naar Jakku

Gerucht: 'Star Wars: Episode IX' gaat naar Jakku

En we horen dat een klassieke X-Wing naar de film komt.

Er zijn nog geen beelden vrijgegeven van Star Wars: Episode IX. Regisseur J.J. Abrams houdt nou eenmaal van geheimhouding en zal voorlopig de boel ook behoorlijk geheim houden. Maar zo nu en dan komen er wat dingen naar buiten die ons toch iets vertellen over de film.

Vandaag zijn er niet alleen beelden van de set online verschenen, ook verscheen er een LEGO-set online. Die combinatie vertelt dan weer het een en ander over de sci-fi film van regisseur J.J. Abrams. De film moet een einde breien aan de Skywalker-saga en grijpt daarvoor terug op oude elementen.

Klassieke X-Wing
Allereerst maar de X-Wing. Op Instagram verscheen een bericht dat op de set de oorspronkelijke X-Wing van Luke Skywalker (Mark Hamill) is gespot. De X-Wing werd in Engeland ontdekt, vlakbij de Pinewood Studios. Opvallend, want Pinewood heeft ook een set voor Ahch-To, de planeet waar Luke in The Last Jedi blijkt te bivakkeren en overlijdt.

De kans is klein dat Luke straks weer in de X-Wing vliegt, maar wellicht dat onze helden naar de planeet Ahch-To komen om de X-Wing op te halen. Die zouden ze dan kunnen repareren en gebruiken in de strijd tegen de First Order. Een andere optie is dat de X-Wing gebruikt is op een set voor Yavin, waar een deel van de film zich zou afspelen en enkel diende als decoratie.

Terug naar Jakku
Verder horen we dat er een LEGO-set uitkomt die de naam Assault on Jakku draagt. Dat ondersteunt dan weer eerdere geruchten over de film, want we hoorden dat de film deels is opgenomen in Jordanië, waar The Force Awakens ook heeft opgenomen en dan specifiek de scènes op woestijnplaneet Jakku.

De kans is dus aanwezig dat er een grote slag gevoerd wordt om deze ogenschijnlijk onsignificante planeet. Vanaf 20 december weten we het, want dan draait de film in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair