Arnold Schwarzenegger aast nog steeds op film over oudere 'Conan'

Arnold Schwarzenegger aast nog steeds op film over oudere 'Conan'

Zal de acteur ooit nog op het grote scherm met een zwaard zwaaien?

Robert E. Howard's fictieve held Conan the Barbarian is een legendarisch karakter dat uit boeken, strips, films en videospellen komt. Arnold Schwarzenegger mocht het personage anno 1982 tot leven wekken in het fantasievolle avontuur van regisseur John Milius. Twee jaar later deed hij dit opnieuw met Conan the Destroyer. Sindsdien hebben we Schwarzenegger niet meer gezien als de barbaar. Toch tracht de 71-jarige Oostenrijker dit te volbrengen met een passende afsluiter van de trilogie, waarin Conan een koning is en veel ouder.

Tegenover The Arnold Fans onthulde de acteur waarom het zo traagzaam verloopt om deze The Legend of Conan te maken. Het binnenhalen van de rechten lijkt het grootste probleem. "Wanneer iemand die koopt, dan bezitten zij die rechten en hebben ze hun eigen visie van wat ze willen doen. Die gast die de rechten nu heeft is een jonge gozer en hij probeert zijn weg in Hollywood te vinden. Dat is niet iets dat eenvoudig is."

King Conan
Met hulp van anderen trachtte de houder van de rechten een tv-serie van de grond te krijgen. Toen dat niet lukte werd het stil. "We proberen hem nu al jaren over te halen om toch weer een film te maken, een geweldige regisseur aan te nemen en een 'Conan'-film te doen waarin ik Koning Conan speel. Hij is dan zo rond de 70 jaar oud en vindt het walgelijk dat hij op de troon zit, dat hij koning is. En dan gebeurt er iets anders."

Eén van de schrijvers van het laatste geschreven scenario onthulde dat de derde film 30 jaar na het origineel afspeelt en dat Clint Eastwood's Unforgiven de fundering van Conan's volgende avontuur is. Eerder zei Schwarzenegger al: "Jarenlang zit ik op de troon, tientallen jaren. En dan komt de tijd opeens dat ze mij willen afzetten."

Oplossing
De beste man die nu bezig is met de opnames van Terminator: Dark Fate vindt dat het allemaal niet zo moeilijk moet zijn. "De enige die de trekker kan overhalen is de persoon die de rechten bezit om de 'Conan'-film te doen. Laten we vervolgens naar Netflix gaan of zoiets, een regisseur aannemen die zeer creatief is en het project kan verheffen naar een hoger niveau. Ik hoop dat het binnenkort gebeurt, want ik vind het een geweldig idee."

NieuwsFilm

meest populair