Mark Hamill uit teleurstelling over nieuwe 'Star Wars'-trilogie

Mark Hamill uit teleurstelling over nieuwe 'Star Wars'-trilogie

Er wordt te weinig naar het verleden gekeken.

In Star Wars: The Force Awakens (2015) was zijn personage Luke Skywalker onvindbaar, in The Last Jedi (2017) wilde zijn Skywalker van niets weten. Acteur Mark Hamill uit opnieuw zijn onvrede over de creatieve keuzes van de verhaallijn van de nieuwe Star Wars-trilogie.

In gesprek met Den Of Geek sprak Hamill weer eens over de teleurstelling dat bijvoorbeeld de personages Han Solo (Harrison Ford), Leia (Carrie Fisher) en Luke Skywalker nooit werden verenigd in de films. Overigens gaf hij wel aan dat hij niet wilt dat hij hiermee nieuwe 'haat' richting de filmmakers veroorzaakt. Hij haat de nieuwe reeks namelijk niet. Hij vindt het alleen jammer dat er weinig met de eerdere films wordt gedaan.


""Ze lieten me langs Threepio lopen, zonder hem te herkennen. Ik zei 'dat kan ik niet doen!' Rian Johnson zei: 'oké, doe het nog een keer en bepaal het zelf maar.' Dus ik deed de scène opnieuw, en ik deed maar wat. Ze zeggen in het script 'vergeet het verleden, doodt het als het moet'. Ze zijn daar behoorlijk goed in."

En over dat Luke Skywalker en Han Solo elkaar nooit hebben ontmoet in de nieuwe reeks, zei hij "Ik dacht, 'Luke gaat zijn beste vriend nooit meer zien', je kijkt er egocentrisch naar. Ik zei dat het een grote fout was dat die drie mensen nooit op een of andere manier zouden herenigen. Ik denk dat ik het mis had, aangezien niemand het lijkt te boeien."

In J.J. Abrams' Star Wars: Episode IX zien we hoe het Skywalker-verhaal wordt afgerond. Ben en Rey zijn vanaf midden december weer even het middelpunt van het (Star Wars) universum.

NieuwsFilm

meest populair