Algemeen

Mark Hamill uit teleurstelling over nieuwe 'Star Wars'-trilogie

Er wordt te weinig naar het verleden gekeken.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
In Star Wars: The Force Awakens (2015) was zijn personage Luke Skywalker onvindbaar, in The Last Jedi (2017) wilde zijn Skywalker van niets weten. Acteur Mark Hamill uit opnieuw zijn onvrede over de creatieve keuzes van de verhaallijn van de nieuwe Star Wars-trilogie.

In gesprek met Den Of Geek sprak Hamill weer eens over de teleurstelling dat bijvoorbeeld de personages Han Solo (Harrison Ford), Leia (Carrie Fisher) en Luke Skywalker nooit werden verenigd in de films. Overigens gaf hij wel aan dat hij niet wilt dat hij hiermee nieuwe 'haat' richting de filmmakers veroorzaakt. Hij haat de nieuwe reeks namelijk niet. Hij vindt het alleen jammer dat er weinig met de eerdere films wordt gedaan.


""Ze lieten me langs Threepio lopen, zonder hem te herkennen. Ik zei 'dat kan ik niet doen!' Rian Johnson zei: 'oké, doe het nog een keer en bepaal het zelf maar.' Dus ik deed de scène opnieuw, en ik deed maar wat. Ze zeggen in het script 'vergeet het verleden, doodt het als het moet'. Ze zijn daar behoorlijk goed in."

En over dat Luke Skywalker en Han Solo elkaar nooit hebben ontmoet in de nieuwe reeks, zei hij "Ik dacht, 'Luke gaat zijn beste vriend nooit meer zien', je kijkt er egocentrisch naar. Ik zei dat het een grote fout was dat die drie mensen nooit op een of andere manier zouden herenigen. Ik denk dat ik het mis had, aangezien niemand het lijkt te boeien."

In J.J. Abrams' Star Wars: Episode IX zien we hoe het Skywalker-verhaal wordt afgerond. Ben en Rey zijn vanaf midden december weer even het middelpunt van het (Star Wars) universum.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Eindelijk weer eens een Mark's mening Smiley face
Het begon een beetje onder te sneuvelen na al dat Marvel geweld. Gelukkig komt er eind van dit jaar Star Wars: Episode IX, zodat we elke dag worden voorzien van alle ins en outs van Star Wars.

Heerlijk dat hij commentaar heeft op een niet al te positieve manier. De meeste acteurs vinden het script zo geweldig, en de reggiseur zo aardig. Men kan het met elkaar zo goed vinden op de set, mits je geen Tyrese Gibson heet.

Ondertussen heeft onze Mark toch dat klusje van Luke Skywalker maar aangepakt, zodat hij alsnog zijn rekeningen kan betalen. Jaja, je zal maar ontevreden naar je werk gaan. Gelukkig voor ons is hij wel zo eerlijk om zijn mening te geven en te blijven bij de Disney Star Wars trilogie. Die man heeft wat over voor zijn fans (en voor zijn achterstallige rekeningen).

Groot respect voor deze man.

Darthmar

Avatar

Hij is niet de eerste acteur die achteraf ontevreden is over de film of zijn rol in de film. En hij heeft gelijk. Alhoewel de originele cast niet de hoofdrol speeld werden ze erg ondergebruikt in deze reeks. Sommige zoals C3PO zijn gewoon scherm vulling geworden. Ik had graag hier en daar wat andere keuzes gezien. Had laten zien waarom Snoke bang was voor Luke. Maar dat Luke net als Obi-Wan weet dat dit gevecht voor de volgende generatie is.

chefry1983

Avatar

Mark geeft weer eens zijn mening. Hij heeft wel gelijk.

Artificialis

Avatar

Ongelofelijk dat Mark Hamill zélf heeft moeten ingrijpen om te voorkomen dat zijn personage zomaar C-3PO zou hebben genegeerd.. De knipoog voelde al een beetje vreemd aan, maar Rian Johnson wilde hem dus oorspronkelijk überhaupt geen contact met hem laten maken?

Alsjeblieft, haal deze man weg daar!

weszz

Avatar

Ik blijf het raar vinden dat dit überhaupt door de screening is gekomen. De naam alleen al is gebaseerd op voorgaande delen, hoe kun je dan zoiets zeggen als 'vergeet het verleden'.

Frietgezicht

Avatar

Heeft Mark geen mening over Twan Huys?

Civilian Supreme

Avatar

En de vorige keer was hij het helemaal eens met de keuzes die gemaakt zijn, wat is het nu?!!

Sunspot

Avatar

Dat sowieso, zoveel gemiste kansen, heb je de karakters, acteurs waar alles mee is begonnen, en doe je er nauwelijks wat mee.

Fans willen dat gewoon zien, zelfs de niet fans, maar ja Rian Johnsson he.

Het was toch stokje overdragen, heb dan ook wat meer respect voor de originele karakters, die de franchise groot hebben gemaakt.

Jeroen76

Avatar

Heel triest hoe Disney Star Wars verne*kt heeft. Ze hebben van held Luke een schertsfiguur gemaakt. Ze hadden zoveel leuke, coole dingen kunnen doen met Han, Luke en Leia, maar ze hebben besloten de oude "crew" door de plee te spoelen en hun eigen plannetjes ons door de strot te drukken. Voor mij blijft Luke altijd de top Jedi, dat politiek correcte Mary Sue gezeik is niet mijn Star Wars. Een vrouw in de hoofdrol is prima natuurlijk, maar maak niet van je mannelijke hoofdrolspelers een stel losers en komedianten.

DucoZ

Avatar

Letterlijk de klere voor ze.

BlackPowerWolf

Avatar

Uit teleurstelling? Ik was er al in teleurgesteld.

Ronin75

Avatar

Ik kan het niet laten om te reageren. Ik had gezegd het te laten. Hamill heeft natuurlijk gewoon gelijk. Iedere fan zat te wachten op die hereniging. Die is ons gewoon afgepakt. Die hereniging had diepgang kunnen geven aan wat er allemaal na ROTJ gebeurd is. Dat had de films echt beter gemaakt en meer binding met de oude reeks zonder af te doen aan een nieuwe reeks. Weet je, ik ben er klaar mee. Het is gewoon een egotrip van Johnson geweest zo van, kijk eens hoe verrassend ik ben filmwereld. Ik heb lekker schijt aan de fundering van een iconisch meesterwerk. In mijn optiek snapte hij gewoon niet wat het zo geweldig maakte destijds. Net als Michael Bay met Transformers. Ik ga zeker nog wel kijken maar ze moeten echt van heel goede huize komen om er nog wat van te maken.

23VDV23

Avatar

@Sunspot: Abrams heeft anders ook weinig gedaan om die drie te herenigen bijvoorbeeld en was degene die Luke wegstuurde in ballingschap. Daar borduurde Johnson op voort.

Ik heb er zelf allemaal niet zo'n problemen mee. Ik vind de tragiek dat die drie na hun glorietijd op hun eigen manier ellende hebben meegemaakt en op basis daarvan uit elkaar zijn geraakt mooi. Een hereniging is leuk (ik sluit niet uit dat we die toch nog in een soort van flashback vorm of zo te zien krijgen in episode IX), maar er te veel op focussen zorgt voor te veel herhaling naar mijn mening. De sequel trilogie was in mijn ogen overbodig en als ik mocht kiezen dan hadden ze het alsnog met rust gelaten (maar dan hadden de prequels voor mij ook niet gehoeven), maar áls je er dan aan 'moet' beginnen vind ik dit soort keuzes allemaal niet zo onlogisch.

Dat Hamill teleurgesteld is over het feit dat het niet meer 'zijn' verhaal is weten we nou ook wel. Ik vind hoe recht voor z'n raap hij zijn mening geeft mooi en daar heeft hij volkomen recht toe. Maar inmiddels valt hij enorm in de herhaling en wordt het een beetje sneu. Waarschijnlijk kan hij er verder ook weinig aan doen, want hij wordt er constant naar gevraagd en hij geeft gewoon steeds opnieuw zijn mening.

NieuwsFilm