Blu-ray review 'Venom' met Tom Hardy als (zwarte) freak

Blu-ray review 'Venom' met Tom Hardy als (zwarte) freak

Behoorlijk vreemd figuur die Venom.

Bekijk de afbeeldingRegie: Ruben Fleischer | Cast: Tom Hardy (Eddie Brock/Venom), Riz Ahmed (Carlton Drake/Riot), Michelle Williams (Anne Weying), Jenny Slate (Dr. Dora Skirth), Reid Scott (Dr. Dan Lewis), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Bioscooprelease: 04.10.2018 | FilmTotaal recensie: 2,5 ster

Nadat Sony Pictures het hoofdpersonage Spider-Man uitleende aan het Marvel Cinematic Universe werd er gezocht na een nieuwe insteek voor Sony's Marvel-films, zonder Spider-Man. Ze kozen ervoor om zich te gaan richten op de slechteriken uit het subuniversumpje, te starten met Venom. We zagen deze slechterik al in reeks-killer Spider-Man 3 en dat was geen doorslaand succes. Toen Tom Hardy werd aangetrokken voor de hoofdrol was opeens iedereen nieuwsgierig. De ontvangst van Venom bleek ontzettend mager; de opbrengst enorm.

Sony Pictures Entertainment bracht het $100 miljoen kostende Venom - goed voor ruim 850 miljoen dollar wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave.


In Venom zien we fotojournalist Eddie Brock genaamd. Hij raakt verbonden met een symbiont, ofwel een buitenaardse levensvorm. Samen staan ze beter bekend onder de naam 'Venom'. Al snel groeit Eddie onder deze naam uit tot een anti-held die de onschuldigen probeert te beschermen.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: februari 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 8712609638813 | Met dank aan: Sony Pictures Entertainment Benelux BV

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Venom zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont de herkenbare filmposter. De achterkant laat een flink aantal extra's zien. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld

Met een standaard beelweergave van 2.40 : 1 is er nog wel wat op te merken aan deze uitgave. Vooral de scherpte lijkt af en toe niet helemaal van het gewenste niveau. Dit valt vooral op bij de gezichten van personages waar de nadruk opligt. De kleur is ook iets te dynamisch, al zou dat opzet kunnen zijn aangezien donkere scènes best redelijk zijn. Het beeld lijkt soms geheel vrij van ruis, maar zo nu en dan lijkt er toch meer ruis op te treden. Desondanks geen echt slechte uitgave, maar het had zeker beter gekund.

Geluid

De muziek werd opgeleverd door Ludwig Göransson, bekend van zijn werk aan titels als Fruitvale Station en Death Wish. Voor Black Panther won hij recent een Oscar. Opvallend is dat Sony voor een DTS-HD 5.1 geluidstrack heeft gekozen. Grote(re) blockbusters krijgen tegenwoordig al snel een Atmos-track, aangezien blu-ray uitgaven steeds meer voor de liefhebber zijn. Desondanks geen kwaad woord over de geluidsspoor. Deze komt prima uit de (surround) speakers. Vol aan!

Bonusmateriaal

Er staan op de schijf heel wat extra's. Naast een flinke reeks featurettes zijn er drie verwijderde scènes (even kijken natuurlijk), twee muziekvideo's (Eminem, Post Malone en Swae Lee) en de sneak peek van Spider-Man in to Spiderverse. Opvallende featurettes zijn From Symbiote to Screen en The Anti-Hero over het Marvel-personage Venom, The Lethal Protector in Action over de actierijke scènes in de film, Designing Venom over het uiterlijk van het zwarte gevaarte en Symbiote Secrets over verborgen geheimen in de film. Ook is er een Venom-mode voor tijdens het bekijken van de film, gericht op de easter eggs in de film.

Prima Venom; zwakker geheel

Het leuke aan Venom was misschien wel de relatie tussen Venom en het personage van Tom Hardy. Visueel zat het vaak ook prima in elkaar. Het probleem aan de film is dat Sony Pictures het geheel misschien niet iets te groots wil laten lijken. Misschien hadden ze iets meer naar een film als Logan kunnen kijken. Het publiek smulde echter van de film. Deel twee staat ondertussen gepland voor de zomer van 2020.

NieuwsFilm

meest populair