Video

Magische trailer 'Aladdin'; betere (blauwe) Will Smith?

Even geleden was de wereld nog te klein.

door Bram de Groot om 22:30 in Video
Een paar weken stond het internet vol met verbaasde reacties op de eerste blik op Will Smith als de blauwe geest Genie, uiteraard te zien in Walt Disney's live action-verfilming Aladdin. Nu is er een nieuwe trailer, met opnieuw de opvallend blauwe, maar ook een niet blauwe Genie!

Naast Smith zien we ook acteurs als Mena Massoud (Aladdin), Naomi Scott (Jasmine), de Nederlander Marwan Kenzari (Jafar), Navid Negahban (The Sultan), Nasim Pedrad (Dalia), Billy Magnussen (Prince Anders) en Numan Acar (Hakim) en de regie lag in handen van Guy Ritchie (Sherlock Holmes, King Arthur: Legend of the Sword).


Het verhaal lijkt niet veel af te wijken van het verhaal in Disney's succesvolle animatiefilm Aladdin uit 1992, goed voor $500 miljoen wereldwijd. We volgen de straatjongen Aladdin. Hij wordt verliefd op prinses Jasmine. Met hulp van een geest verandert hij zichzelf in een prins, om de liefde van de prinses te winnen. Achter de schermen tracht echter de bedrieglijke tovenaar Jafar de macht van de Sultan over te nemen.

Vanaf 22 mei draait Aladdin in de Nederlandse 2D, 3D en IMAX-bioscoopzalen.

30 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sand

Avatar

CGI idd al beter als die eerste foto's..
geef deze wel een kans, en niet te vergete, tis ook een kinderfilm, zolang zij het geweldig vinden dan is het genoeg he Smiley face

Sand

Avatar

dubbel post

GreenHornet

Avatar

het lijkt net een Bollywood film

Scheerzeep

Avatar

Ik vind de sets er niet heel mooi uitzien en heb m'n twijfels bij deze film, maar toen de liedjes werden ingezet, werd ik stiekem toch wel blij.

aspers

Avatar

Ik heb hier nu wel een goed gevoel over! Ziet er een stuk beter uit. En inderdaad beetje Bollywood feel, maar dat past er naar mijn idee wel goed bij. Heb er stiekem toch wel zin in.

23VDV23

Avatar

De blauwe geest is al beter, Marwan Kenzari helaas niet. Echt een miscast als je het mij vraagt. Ik hoop dat het in de context van de volledige film anders tot uiting komt, maar hij overtuigt mij allerminst.

SplashySleet20

Avatar

Ik dacht. Neh dit wordt hem niet. Maar nu heb ik veel vertrouwen in.

GreenHornet

Avatar

Disney heeft altijd moeite met vijanden

Maac

Avatar

Ik betwijfel of het de film gaat redden, maar het is een hele verbetering. Goed dat ze nog even hebben opgeschoond.

Goku32

Avatar

Nu ik de hele trailer heb gezien ga ik deze 100% overslaan, Jezus was slecht dit zeg. Het ergste is niet eens will smith, het ergste wat ik vind is die acteur die Jafar speelt waar hebben ze hem opgevist, want Jezus wat een gay stem heeft die gast. Dit is geen Jafar zoals we die kennen. Dit is helemaal geen dreigend voor Aladdin echt heel Jammer vind ik, want de tekenfilm is toch 1 van de beste Disney,s en dan verkloten ze het met zo een gare film jammer

Master Of Films

Avatar

Maac "Ik betwijfel of het de film gaat redden,"
Waarmee? Financieel en/of kwaliteit van deze film.

Goku32 "het ergste wat ik vind is die acteur die Jafar speelt waar hebben ze hem opgevist,"
Hij komt uit Den Haag.

Frietgezicht

Avatar

^ Die hebben ze hier in Nederland opgevist Goku :(

Die kerel die Dar Adal in Homeland speelt had mij wel een betere keuze geleken.

23VDV23

Avatar

Zonde wel. Kenzari liet bijvoorbeeld in Wolf zien een veelbelovende acteur te zijn die bereid is ver te gaan voor zijn rol. Een knappe gozer ook die het niet slecht hoeft te doen in Hollywood. Maar hier lijkt hij toch volkomen verkeerd te zijn gecast. Hopelijk valt het in het eindproduct mee en schaadt het zijn Hollywoodcarrière niet te veel.

Goku32

Avatar

Wow Frietgezicht echt waar, dan ga ik zeker weten de film 3x checken. Ha Ha Ha

adofmirosch

Avatar

Waarom überhaupt je eigen films van amper 20 jaar oud precies na maken in live action.

Kijk jungle book was fantastisch, het was een totaal andere film met leuke knipogen naar de oude klassieker.

Maar bijvoorbeeld beauty and the beast was een totale rip-off van de oude versie.
En ik moet zeggen dat aladdin en the lion king er creatief armoedig uitzien.

Ik houd het wel bij dumbo Smiley face

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Mja, Jafar is het inderdaad niet echt. Ze laten hem wel eigenlijk alleen zien als hij Aladdin de Grot probeert in te krijgen, dus mogelijk is dit zijn slijmerige kant en gaat hij een tandje bijsteken in de scenes dat hij de boel wil overnemen en effectief doordraait. Maar op dit moment is hij het minste in de trailer. Voor de rest ziet het er eigenlijk best leuk uit en nu de Geest meer in context is geplaatst werkt het voor mij wel beter.

Rich Art

Avatar

Iago krijgt ook een tijdelijke upgrade zo te zien. :P

Tis in ieder geval duidelijk dat ze wat anders proberen in plaats van de boel 1:1 na te maken. Dat valt wel te prijzen, vind ik. Dat zal ook de reden zijn dat er een veel jongere Jafar is gecast en nieuwe personages worden geïntroduceerd.

Deze trailer stemt in ieder geval een stuk hoopvoller dan de vorige.

McKelly

Avatar

Net als bij beauty & the beast vind ik de muziek toch het gaafste van deze film. Disney heeft naar mijns inziens veel te danken aan Alan Menken die voor beide films fantastische scores heeft gemaakt. Als ik deze trailer dan weer zie, weet vooral de muziek mij te overtuigen. Maar of dat voor mij genoeg zal zijn voor een bioscoopbezoek betwijfel ik. Wacht wel totdat die op Disney+ komt :D

Maac

Avatar

@Master of Films
Kwaliteit. Financieel zou dit best winstgevend kunnen gaan worden denk ik.

Gyros regime

Avatar

Jammer, dit lijkt dus gewoon weer een 100% verfilming te worden.. had graag een creatieve draai gezien..

Master Of Films

Avatar

@Maac. Ik dacht ik zeg het maar. Want we weten allemaal wel dat een zeer succesvolle financiele film *kuch* Avatar als voorbeeld *kuch* niet garant staat voor kwaliteit (algemeen gesproken). Wat vond je van het origineel uit 1992, valt er nog wat te verbeteren? Daar is een remake het best voor bedoeld (mits ze geen 1:1 luie remake willen ala Beauty & the Beast).

Artificialis

Avatar

Deze trailer heeft mijn vertrouwen hersteld. Een meesterwerk zal het niet gaan worden, maar er lijkt genoeg magie van de animatie bewaard te zijn gebleven. Zelfs Will Smith komt nu leuk over. Verrassend.

Maac

Avatar

@Master of Films
Aladdin was voor mij persoonlijk altijd één van de meest vermakelijke Disney-films vroeger, dus wat mij betreft kan deze film niets toevoegen.
Zoals je zegt is een film 1 op 1 namaken sowieso bijna nooit de moeite waard en geheel nutteloos. Bij verfilmingen van bijvoorbeeld anime zie ik ook zelden de meerwaarde; men kan in live action nooit overbrengen wat men in animatie heeft weten te doen. De animatie is juist het USP, je wilt toch ook geen comic lezen met echte foto’s? Nee, geen fan.

meanrat

Avatar

Nog steeds ruk

Tycho Nestoris

Avatar

Dit ziet er nog steeds ongelofelijk nep uit. Ik zal de hype rondom deze live-action Disney films nooit begrijpen denk ik.

GreenHornet

Avatar

Serieuze reactie:De film lijkt veel op the Lion King

Lijkt teveel op origineel

Goku32

Avatar

Maac,natuurlijk gaat deze film het goed doen aan de kassa. Dat is logisch voor een Disney film.

David Mills

Avatar

Ik word er nog steeds niet enthousiast van, dit wordt de minste van de 3 films dit jaar. Persoonlijk denk ik dat Dumbo over 2 weken de beste gaat worden, die ziet er qua trailer het mooiste uit.

Rich Art

Avatar

Goku32 "...Maac,natuurlijk gaat deze film het goed doen aan de kassa. Dat is logisch voor een Disney film."
A Wrinkle in Time of Tomorrowland vergeten? ;)

Goku32

Avatar

Rich Art, de 2 films die jij opnoemt zijn geen Aladdin films. Net als Dumbo, lion king Aladdin gaan het goed doen aan de kassa

nieuwslaatste nieuws

meest populair