Algemeen

'Star Wars: Episode IX' groter dan 'LOTR: Return of the King'

Om maar een idee te krijgen van hoe groots het wordt.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
In december gaat Star Wars: Episode IX in première. De film van regisseur J.J. Abrams brengt een einde aan de Skywalker-saga. Alleen al om die reden stond het buiten kijf dat het een grootschalige film zou worden. Maar nu krijgen we een beetje een indicatie van wat we mogen verwachten.

De site We Got This Covered meldt op basis van diverse bronnen dat de film qua schaalgrootte groter is dan The Lord of the Rings: The Return of the King. De film sluit dan ook een trilogie af, die dient als afsluiter van een saga die meer dan veertig jaar geleden begonnen werd. De verwachtingen waren dan ook enorm.

Grootschaliger dan ooit
Naar het schijnt zullen fans van de franchise compleet weggeblazen worden door Episode IX. De film is zo groots dat zelfs fans van de franchise uiteindelijk verbaasd zullen zijn, zo stelt We Got This Covered. Kevin Smith ondersteunde dat in het verleden al eens, toen hij langs mocht op de set en daarna vertelde nooit eerder zo'n grote set gezien te hebben. Volgens Smith had Abrams niet de leiding over een filmset, maar over een klein land.

Episode IX maakt een einde aan het verhaal van de Skywalker-familie en rondt daarbij de mysteries rond Rey (Daisy Ridley) af, zoekt een antwoord op de vragen rond een balans in de Force en laat zien hoe de First Order uiteindelijk verslagen wordt. Vanaf 20 december in de bioscoop.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Guyon2002

Avatar

Eerst zien, dan geloven

Xenolicker

Avatar

Dan als het dan zo groots wordt dan maak er dan ook maar 2 films van dan; dit jaar dan Episode lX en dan volgend jaar Episode X! (dan)

Symn

Avatar

Trilogie?? Die laatste twee films vormen een trilogie?? Dat wil zoveel zeggen als: samen één verhaal toch?

Dat was me nog niet opgevallen.
Leuk ook dat je nog ‘groter’ wil zijn dan iets anders. Doe maar gewoon een goed verhaal de volgense trilogie. Interesseert me niks hoe ‘groots’ iets zal/zou kunnen zijn/wordt.

Janushhw

Avatar

Of t eind van de rebellion. Je weet t niet he.

Kan alle kanten opgaan.

Devenace

Avatar

Return of the King was dan ook een afgeraffelt cgi shitfest.
Maar ik blijf positief, bronnen vermelden wel de knights of ren die naar de beyond waren vertrokken ten tijden van de vorige twee delen, en de beyond is een plek waar de dark side een fanboy adoratie niveau heeft, die nogal opkeken tegen Vader en Palpatine.
En er een nieuwe sith wordt geintroduceerd a la Lumiya uit de eu met een zweep etc.

HvO

Avatar

Het zal best, film kan me gestolen worden na TLJ.

PRIME

Avatar

The Last Jedi was awesome!

Wilmar

Avatar

Ik vond TLJ helemaal zo slecht niet. Ik heb mij prima vermaakt met die film. Ik ga mij ook prima vermaken met deel negen. Het is Star Wars, mensen, geen cinematografisch kunstwerk dat het goed doet in filmhuizen en tien Oscars mee naar huis mag nemen.

Jaws

Avatar

kan niet wachten hoop op een prachtig einde. met op het eind alle hoofdrolspelers samen in beeld. als de Jedi.

adofmirosch

Avatar

Als ze nou het casino gedeelte weg hadden gelaten, dan hadden ze een half uur (of langer) gehad om kyle ren zijn groep op te bouwen voor het laatste deel.

Het meest interessante vond ik vooral de machtstrijd tussen ren en armitage hux, dat had je ook in deel 9 kunnen hebben een soort 3 way battle.

Hux & phasma vs kylo en zijn nieuwe groep vs the jedi's Smiley face

SAS1982

Avatar

Doe maar een reboot

MARQ242

Avatar

Its gonna be huuuuuuuuuuuuge! Ben bang dat episode 9 qua verhaal nog rommeliger gaat worden dan LTJ. En dat ze dat gaan verhullen met over the top actie en spektakel.

BlackPowerWolf

Avatar

Doet maar beloven. My ass. Zo goed vond ik de afgelopen films nu ook weer niet en het verhaallijn was ook niet op en top, maar ik ben diehard science-fiction fan dus blaas me om ver!
Ik snap dat Star Wars in de tijd waarin het gemaakt werd als 'groots' en 'disruptive technology' werd ervaren en dat is ook wel terecht, maar om dat nu nog grootser te evenaren lijkt me lastig.

Rutherford

Avatar

Grootser is niet per se beter.

Sunspot

Avatar

hoeft niet ubergroot te zijn, moet gewoon goed zijn!

Maar is toch al duidelijk, zelfs Disney let meer op Star WArs nu en met goeie redenen.

Denk dat die Kathleen Kennedy ook niet veel meer te zeggen heeft over franchise, wat een goed ding is.

centr1no

Avatar

Wilmar "Het is Star Wars, mensen, geen cinematografisch kunstwerk dat het goed doet in filmhuizen en tien Oscars mee naar huis mag nemen."

Het hele punt is dat TLJ veel minder 'Star Wars' was dan alle delen ervoor. Het had de bekende gezichten en dat was het wel. Het simpele feit dat verkopen van speelgoed en merchandise van TLJ ontzettend tegen vielen bewijst overduidelijk dat ze met deze film gewoon niet de juiste snaar hebben geraakt.
En als je goed kijkt hoe Episode IX gepromoot wordt zegt dat ook genoeg. Het is niet voor niets dat Abrams deze 3e weer moest maken.

chefry1983

Avatar

Mijn interesse word gewekt voor deze film (sarcasme uit)

Hans43

Avatar

Is er dan toch nog Hoop pfff hou op schijt uit.

Kamajiisama

Avatar

Hoop niet dat Chewie het loodje legt....

bigmichiel

Avatar

Dit kun je geen trilogy meer noemen wanneer de makers totaal schijt hebben aan elkaars films en zaken gaan terugdraaien dan wel verhaallijnen gaat afkappen. het is gewon een zooitje geworden door het slechte beheer van Kathleen Kennedy met haar "Doe maar wat je wilt met de films, men betaald toch wel" mentaliteit.

nieuwslaatste nieuws

meest populair