Originele 'Red Sonja' actrice neemt het op voor regisseur Bryan Singer

Originele 'Red Sonja' actrice neemt het op voor regisseur Bryan Singer

De filmmaker, die mogelijk nog verbonden is aan de remake, zou minderjarigen hebben aangerand.

Brigitte Nielsen, de actrice die in 1985 leven gaf aan de roodharige krijgsvrouw Red Sonja, heeft in een nieuw interview met The Hollywood Reporter verteld dat zij de creatie van Robert E. Howard weer graag terugziet op het witte doek. Al een lange tijd is er een remake/reboot in de maak met aan het roer Bryan Singer. De in ongenade gevallen regisseur wordt echter al even zo lang beschuldigd met het aanranden van minderjarigen. Nielsen wil hem nog niet meteen veroordelen.

De 55-jarige Deense zei het volgende daarover: "Ik weet niet wat er met 'Red Sonja' gaande is, want we horen nu al jaren over een remake. Persoonlijk vind ik dat Singer een geweldige regisseur is. Ook vind ik dat elke beschuldiging onderzocht moet worden. Er moet gerechtigheid zijn. Mensen trekken echter te snel conclusies voordat ze weten waar ze aan toe zijn. Maar, natuurlijk, als iemand schuldig bevonden wordt door bewijsmateriaal, dan moet je afgevoerd worden. Of je nou een regisseur, bankier of wat dan ook bent. Je moet gestraft worden als je iets afschuwelijks gedaan hebt."

Vrouwelijke filmmaker
Nielsen, die onlangs nog te zien was in Creed II, wacht af hoe Singer's situatie uitpakt. Dat houdt daarentegen niet in dat de mensen achter de film moeten stilzitten. "Ik hoop dat 'Red Sonja' uiteindelijk doorgaat," vertelt de actrice. "Waarom gaan ze dan ook niet gelijk voor een geweldige, vrouwelijke regisseur? Zoals Susanne Bier, een geweldige Deense regisseur? Dat zou fantastisch zijn. Ze zou me in de film kunnen plaatsen omdat ik erbij moet zijn! Of wat dacht je van Patty Jenkins? Ook ongelofelijk."

Terugkeer
Mocht Singer afstand van het project moeten nemen, om welke reden dan ook, dan ziet Nielsen graag één van de bovenstaande namen de boel overnemen. Hoewel: "Ik ben niet de juiste om dat te zeggen. Ik bedoel, we weten allemaal dat het meer een remake zal zijn dan een vervolg. Het wordt geen gemakkelijke taak om 'Red Sonja' terug te brengen. Maar ze moet in de buurt zijn. Ze is wonderbaarlijk, mooi en intelligent. Ze is alles dat de echte beeldschone vrouwen zijn!"

NieuwsFilm

meest populair