Algemeen

Tweede 'Bohemian Rhapsody'?

Waarschijnlijk een grap, of is er meer?

door Bram de Groot om 11:41 in Algemeen
De Queen / Freddie Mercury-biopic Bohemian Rhapsody is één van de succesvolste films tot op heden in de Nederlandse bioscoopzalen. Ondanks dat de film al op schijf beschikbaar is, trekt de film van regisseur Bryan Singer (X-Men: Apocalypse) en afrondend regisseur Dexter Fletcher (Eddie the Eagle) nog steeds publiek. Online wordt er gesproken over een mogelijk tweede deel.

Of dit tweede deel er ook echt gaat komen, valt te betwijfelen. Een grappende uitspraak van Queen-gitarist Brian May lijkt namelijk iets uit zijn verband te worden gerucht. Desondanks lijkt hij wel te hinten naar hoe de film mogelijk oorspronkelijk in elkaar stak en daarmee zou de deur naar een vervolg wel op een kier gezet worden:


"Ik denk dat er een natuurlijk hoogtepunt is. En dat is eigenlijk altijd al het plan geweest, vanaf de vroegste scripts. We voelden dat het einde het hoogtepunt was - ondanks wat sommige mensen in de pers hebben gezegd. Iemand van wie ik de naam niet noem, zei: 'Oh, ze laten Freddie in het midden van de film doodgaan, en dan gaat de rest over het leven zonder Freddie.' Nou, dat is complete onzin. Deze gaat compleet over Freddie en ik denk dat Live Aid een goed punt was om te stoppen. Wie weet komt er een vervolg [lacht]."

Sacha Baron Cohen
Die "iemand van wie ik de naam niet noem" is Sacha Baron Cohen (Grimsby, Les Misérables), die oorspronkelijk de rol van Mercury moest spelen. Hij verliet het project onder meer omdat hij een script had gelezen waarin Mercury middenin de film zou komen te overlijden.

Mocht dit laatste toch kloppen, dan ligt er mogelijk ergens nog een half script klaar dat verwerkt zou kunnen worden naar een tweede deel, over de laatste zes jaar van het leven van de rockster - in de film gespeeld door Rami Malek (Mr. Robot). Live Aid was in 1985 en Mercury overleed in 1991. Zou jij een tweede deel willen zien?

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

is er dan veel gebeurt in die laatste 6 jaar

martinox

Avatar

Hup, uitmelken die hap...
More is less zeg ik..

donniebrasco

Avatar

Overschatte film .... Niet doen!

Goku32

Avatar

Martinox inderdaad uitmelken money money money

chefry1983

Avatar

Queen heeft na live Aid nog een legendarisch optreden gegeven op Wembley. En wat nieuwe muziek uitgebracht. En je kan natuurlijk de aftakeling van Freddie Mercury in beeld brengen.
Maar ik zie dat liever niet. Bohemian rapsody had een heel mooi einde en lekker houden zo.

Pennywise2017

Avatar

Geniet een keer van het succes zonder een tweede deel te maken Smiley face

SeanDeNiro

Avatar

Als ze Star Wars uitmelken waarom deze film dan niet? Het draait immers alleen maar om geld en niets anders.

Roy_Dh

Avatar

Eerste deel was goed !!

nieuwslaatste nieuws

meest populair