Algemeen

Netflix past 'Bird Box' aan na kritiek

Vrij laat, maar Netflix geeft toe.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Eind 2018 was de thriller Bird Box een enorm succes. De film met onder meer Sandra Bullock trok volgens Netflix vele miljoenen kijkers. Ook was er kritiek. De film startte met echte beelden van een treinramp uit 2013.

Nu heeft Netflix besloten de beelden van die ramp uit de film te knippen. In 2013 kwamen er 47 mensen om het leven bij het ongeval. In eerste instantie weigerde Netflix de film aan te passen. Ondanks dat de zender juridisch sterk zou staan, zwicht de zender nu onder de publieke en politieke druk.

Spijt
Een woordvoerder van Netflix tegenover Mashable: "Netflix en de filmmakers van Bird Box hebben besloten de clip te vervangen. Het spijt ons als we de bevolking van Lac-Mégantic hebben gekwetst." De aangepaste versie verschijnt over enkele weken online.

De film van regisseur Susanne Bier, bekend van The Night Manager en After the Wedding, kostte een kleine 20 miljoen dollar om te maken en zou in de eerste maand na release meer dan 80 miljoen kijkers hebben getrokken.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Eerst dacht ik; waarom zouden ze Bird Box moeten aanpassen? Maar de reden hiervan vind ik toch wel begrijpelijk...

Devenace

Avatar

Niet dat ik die film ooit nog ga kijken, maar toch aardig van Netflix dat ze zo snel aktie ondernemen met het beeldmateriaal van een ramp, moesten ze toch geweten hebben toen ze het beeldmateriaal overnamen van de rechtmatige eigenaar. ;)

LesserMagic

Avatar

Netflix gebruikte al eerder beelden van deze ramp voor de serie Travellers. Ook die beelden werden na kritiek verwijderd.

nieuwslaatste nieuws

meest populair