Algemeen

Dit is het aandeel van Carrie Fisher in 'Star Wars: Episode IX'

De actrice overleed voordat de opnames begonnen, maar zit wel in de film. Hoe?

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Voordat de opnames van Star Wars: Episode IX begonnen, overleed actrice Carrie Fisher. Als gevolg daarvan konden de plannen om haar personage Leia Organa een centrale plek te geven, niet doorgaan. In plaats daarvan moesten de makers steunen op ongebruikte beelden uit The Force Awakens. Nu is enigszins duidelijk om wat voor beelden het gaat.

Regisseur J.J. Abrams nam heel wat materiaal op voor The Force Awakens dat uiteindelijk niet gebruikt werd. Veel van dat materiaal blijkt te draaien om scènes tussen Poe Dameron (Oscar Isaac) en Leia. Die beelden zitten dan in de uiteindelijke film, lijkt het nu.

Diepe band
Tijdens een interview met de site IndieWire besprak Oscar Isaac Episode IX. Hij vertelde dat de beelden vooral laten zien welke band zijn personage had met Leia. "Dat verbaasde me niets, want ik herinner met dat [Fisher] en ik heel veel samenwerkten. We praatten over onze scènes, en waren daardoor erg hecht tijdens de opnames. Dus het was heel mooi om te zien en zal ook in de nieuwe film heel duidelijk worden."

De vraag is nog altijd hoe groot de rol van Fisher uiteindelijk zal zijn. Wellicht dat een verwijderd subplot van The Force Awakens enige duidelijkheid schept; daarin ruzieden Poe en Leia veel over het gebruik van een geheim superwapen van de Resistance. Of dat ook in Episode IX zit is maar de vraag. De film draait vanaf 20 december 2019 in de bioscoop.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair