J.K. Rowling maakt 'Harry Potter'-fans weer boos

J.K. Rowling maakt 'Harry Potter'-fans weer boos

De schrijfster kan het ook nooit goed doen.

Zo nu en dan maakt J.K. Rowling fans wat boos. De afgelopen tijd bijvoorbeeld weer rond Albus Dumbledore (Jude Law) en Gellert Grindelwald (Johnny Depp). De schrijfster gaf wat nieuwe details over hun relatie en dat viel niet bij iedereen in goede aarde.

In The Crimes of Grindelwald kregen we voor het eerst een hint naar een relatie van Grindelwald en Dumbledore. Details over die relatie waren er niet, en er zat ook niets expliciets in de film. Dat zorgde al voor enige frustratie bij fans, die vonden dat er best expliciet gesteld had mogen worden dat er een relatie was tussen Grindelwald en Dumbledore. Nu lijkt Rowling die fans tegemoet te komen, maar op de verkeerde manier.

Intense relatie
Complex meldt dat Rowling in een van de featurettes op de Blu-ray van The Crimes of Grindelwald vertelt dat er een seksuele relatie was tussen Dumbledore en de beruchte duistere tovenaar Grindelwald. "Hun relatie was behoorlijk intens. Hij zat vol passie, en het was een liefdesrelatie. Maar zoals dat nou eenmaal gebeurt in een relatie, homoseksueel of heteroseksueel of met welk label dan ook, niemand weet ooit zeker hoe de andere persoon zich voelt. Dat kan je niet weten, al geloof je soms van wel. Dus de seksuele kant maakt me minder uit - al geloof ik wel dat er een seksuele dimensie in deze relatie zat. Ik heb meer interesse in de emoties die zij voelden, wat voor mij het meest fascinerende van al is als het aankomt op een menselijke relatie."

Maar wat fans betreft is het een beetje jammer dat Rowling daar nu pas mee komt. Hieronder wat reacties op sociale media:






NieuwsFilm

meest populair