Celebrity

'Emilia Clarke (GOT) heeft meerdere hersenoperaties gehad om haar leven te redden'

Clarke heeft moeten vechten voor haar leven.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jeffrey Kouters om 13:32 in Celebrity
In een dapper essay in The New York Times heeft de Britse actrice Emilia Clarke (Solo: A Star Wars Story, Games of Thrones) een boekje open gedaan over haar gezondheidsproblemen. Zo heeft ze meerdere zware hersenoperaties moeten ondergaan. Daardoor balanceerde ze zelfs op het randje van de dood.

Emilia Clarke (32) kreeg twee keer te maken met een aneurysma in de hersenen. Dat is een verwijding van de bloedvaten met als risico dat een ader kan scheuren. Bij Clarke is dat beide keren gebeurd en dus moest ze met spoed geholpen worden. De eerste operatie onderging Clarke in februari 2011, kort na het afronden van de opnames van het eerste seizoen van Game of Thrones. "Ik stond me om te kleden in de kleedkamer van de sportschool en kreeg opeens vreselijke hoofdpijn".

Elastieken band
"Tijdens een oefening voelde het alsof een elastieken band mijn hersenen samenkneep. Ik probeerde de pijn eerst te negeren, maar langzaam werd alles vaag en begon ik dingen te vergeten", schrijft Clarke in haar stuk. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar kreeg ze een MRI-scan. Clarke bleek een zware hersenbloeding te hebben. Ze bleek een engeltje op haar schouder te hebben gehad, want de overlevingskansen waren klein. Haar herstel duurde dan ook lang.

Hersenscan
In 2013 kreeg Clarke een preventieve hersenscan. Haar artsen ontdekten toen dat het aneurysma zich in grootte had verdubbeld. Clarke moest opnieuw geopereerd worden, maar die operatie mislukte. "Toen ik gewekt werd, schreeuwde ik van de pijn", vertelt ze. Clarke bleek een grote bloeding in haar hersenen te hebben. Ze moest dus nogmaals onder het mes. Na de ingreep moest ze ruim een maand in het ziekenhuis blijven om te revalideren.

Game of Thrones
Inmiddels is Clarke volledig gezond. Ze is dan ook vanaf volgende maand weer als drakenvrouw Daenerys Targaryen te zien in het laatste seizoen van de fantasyserie Game of Thrones.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Devenace

Avatar

Ik ben natuurlijk geen dokter, maar destijds kwamen gewoon films van haar uit, en ze heeft er wonderbaarlijk niks aan overgehouden.
Heb toch mijn twijfels bij de echtheid van dit.

LeonardoPacino

Avatar

@Devenace:

Wat een onzin. Net alsof Clarke ook maar één aanleiding heeft om dit te verzinnen. Dit schaadt haar carrière eerder dan dat ze er profijt van heeft.

Ereptile

Avatar

Een film of serie opname duurt geen heel jaar. De films kunnen ook later zijn uitgebracht.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Ik kan uiteraard alleen maar afgaan op interviews enzo, en hoe ze daar overkomt, maar Emilia Clarke lijkt me nu echt wel de laatste persoon die dingen zou lopen verzinnen voor wat aandacht. Zeker niet zoiets.

Sunspot

Avatar

Goed om te lezen, gebeurt bij zoveel mensen, op alle leeftijden.

Ze is er open over, sterk.

En inderdaad, waarom zou ze zoiets verzinnen, zou juist schadelijk voor haar loopbaan kunnen zijn.

GreenHornet

Avatar

Nu is het wel schadelijk

nieuwslaatste nieuws

meest populair