Algemeen

'Terminator: Dark Fate' krijgt een Nederlands tintje

Eind oktober zien we Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton opnieuw als de T-800 en Sarah Connor.

door Zilko Tarici om 22:30 in Algemeen
The Hollywood Reporter is te weten gekomen dat niemand minder dan onze eigen Tom Holkenborg, ofwel Junkie XL, de muziek zal verzorgen van scifi-sequel Terminator: Dark Fate.

Holkenborg is de laatste jaren verantwoordelijk geweest voor de soundtracks van vele grote films, waaronder titels als The Amazing Spider-Man 2, Mad Max: Fury Road en Divergent. In de laatste maanden hoorden we zijn muziek in de films Mortal Engines en Alita: Battle Angel. Onlangs werd hij nog ingehuurd om de muziek te componeren van gameverfilming Sonic the Hedgehog.

De Nederlandse filmcomponist zei het volgende over zijn zijn nieuwe uitdaging:

"Het is geweldig om na

Plot nog een mysterie
Hoewel er nog maar weinig bekend is over Terminator: Dark Fate, weten we wel al een tijdje dat de film een direct vervolg moet vormen op de eerste twee films. Arnold Schwarzenegger zal opnieuw te zien zijn als de T-800 en Linda Hamilton keert voor na bijna 30 jaar terug als Sarah Conner. Naast deze twee bekende gezichten zijn er ook een hoop nieuwkomers. Zo zijn er in de film rollen weggelegd voor o.a. Mackenzie Davis, Natalie Reyes en Gebriel Luna.

Terminator Dark Fate draait vanaf 23 oktober 2019 in de Nederlandse bioscopen.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

Onlangs werd hij nog ingehuurd om de muziek te componeren|||Rofl, componeren. Die gozer kan nog geen gitaarsnaar bespelen, laat staan een muziek stuk componeren. Dat doet de computer allemaal voor hem.

Pronk47

Avatar

@ SeanDeNiro
Dat is zo maar,geld dat tegenwoordig niet voor veel artiesten.

Moviemagic

Avatar

SeanDeNiro "Onlangs werd hij nog ingehuurd om de muziek te componeren|||Rofl, componeren. Die gozer kan nog geen gitaarsnaar bespelen, laat staan een muziek stuk componeren. Dat doet de computer allemaal voor hem."


Hij verdiend er goed geld mee. Ondanks dit heeft wel projecten afgewezen omdat het zich meer focuste op geld i.p.v. muziek. Hij is ook gevraagd door enkele grote filmmuziekmakers zoals Hans Zimmer en Harry Gregson-Williams. Hij heeft toch al aan enkele grote films meegewerkt. Daarnaast is hij een Multi-instrumentalist. Hij speelt naast de draaitafels ook keyboard, gitaar en weet zijn weg op de drumstel.

Waarom denk je dat hij geen gitaarsnaar kan bespelen?

ridjieddo

Avatar

+1 Sean, vind hem zwaar overgeschat

Devenace

Avatar

Op het eerste gezicht oogt dit bij mij eerder goedkoop en simpel.

Sharky13

Avatar

Ik hoop dat dit deel een stuk beter wordt dan de laatste 2, want die waren echt tenenkrommend slecht. Wel leuk dat Linda Hamilton weer van de partij is.

Civilian Supreme

Avatar

Ben zeer benieuwd naar de 1e beelden. Het belangrijkste is ook dat het echt aanvoelt als een direct vervolg op t2.
Mooiste zou zijn dat ze gewoon met oude cameras hebben gefilmd om niet dat ultrastrakke digitale beeld te hebben.

Goku32

Avatar

Hopelijk beter dan het NL,s tintje van Aladdin

Maac

Avatar

Of iemand het van een instrument haalt of een computer is totaal irrelevant in context van een filmsoundtrack. Het enige dat belangrijk is is de vraag of de muziek complementair zal zijn aan de film.
De soundtrack van Antichrist (2009) is bijvoorbeeld nauwelijks muzikaal (op de epiloog na uiteraard), maar super effectief voor de film.

Chrischzz

Avatar

Vermoeiend dat zoals vaker artiesten gelijk worden afgekraakt als ze enkel gebruik zouden maken van electronica om hun muziek te maken.

Dat hij al voor verschillende (grote) hollywood films is gevraagd blijkt wel dat ze daar vinden dat hij wel degelijk geschikte muziek maakt voor films.

Of hij dit nu allemaal uit de computer haalt of niet, doet daar niets aan af. Buiten dat, de instrumenten moeten toch vaak bespeeld worden en die moeten gesampled worden. Daarna moet hij, net als iedere andere componist nog wel de noten op juiste plek zetten.

Ik denk dat er onder de "digitale" artiesten misschien wel grotere talenten kunnen zitten dan tussen de zogenaamde afgestudeerde conservatorium artiesten. Laat ik het anders zeggen, ik kan vaak meer genieten van de melodiën die voorbij komen in EDM en Hardstyle dan in de zogenaamde geweldige klassieke stukken. Maar ja, muziek is net als met kunst een eten een kwestie van smaak.

centr1no

Avatar

Waarom reageren jullie allemaal op SeanDeNiro alsof hij weet waar hij over praat?
Holkenborg kan wel degelijk componeren en bespeelt zelf meerdere instrumenten. Voor veel van zijn scores wordt gebruik gemaakt van een orkest dat zijn composities speelt.
In plaats van de overduidelijke, overgebruikte thema's of bombastische tracks waar andere bekende componisten gebruik van maken vind ik Holkenborgs muziek minder overheersend en prima aansluiten bij de film. Ook waar hij gebruik maakt van al bestaande muziek.
Misschien dat hij hierdoor wat minder opvalt om eens een keer bij de Oscars te mogen komen maar het is wel duidelijk dat hij weet wat hij doet, gezien de films die hij al gedaan heeft en nog gaat doen.

Jeroen Pasman

Avatar

Ik ben een beetje klaar met deze franchise..... Als ze nu deel 3, 4 en 5 gaan schrappen dan is dat één van de grootste retcons in de geschiedenis. (Nog groter dan het 9e seizoen van Dallas)

nieuwslaatste nieuws

meest populair