Algemeen

Veel verrassende DC-personages in 'Shazam!'

Zijn het Justice League-leden of toch andere personages?

door Bram de Groot om 06:13 in Algemeen
LET OP: MOGELIJKE SPOILERS!

Volgende week debuteert Shazam! op het witte doek en deze superheldenfilm belooft zeer vermakelijk te worden. De Rotten Tomatoes-score staat niet voor niets boven de 90 procent. Ondertussen verschijnen er steeds meer nieuwtjes online!

Onder onderstaande nieuwe IMAX-trailer lees je meer over enkele personages die opduiken in de film, ook in de nafilmpjes. Uiteraard zijn dit spoilers.


De Shazam Family is onthuld
Het is bekend welke acteurs en personages de Shazam Family vormen. Via een foto van aftiteling, via Reddit, wordt duidelijk dat Adam Brody (Freddy), Meagan Good (Darla), Michelle Borth (Mary), Ross Butler (Eugene) en D.J. Cotrona (Pedro) in de huid kruipen van Shazams "pleeggezin".

Superman: wel of niet te zien?
En dan het antwoord op de grote vraag of Superman te zien is in de film. Het antwoord is ja. Helemaal aan het einde van de film, dus nog voor de aftiteling, verschijnt de man van staal in beeld. Acteur Henry Cavill is echter niet te zien, wel zijn Justice League-kostuum.

Een verrassend credit-filmpje
En er zijn twee filmpjes tijdens en na de aftiteling. De eerste toont de verslagen en gevangen genomen Dr. Sivana (Mark Strong). Hij tekent de Seven Deadly Sins op de muur. Dan duikt opeens de DC-slechterik Mister Mind op. Hij zou iets mompelen over de komst van de 'Monster Society of Evil'. De after credit scène is een leuke grap. In de clip zien we Shazam praten tegen een vis, iets dat we al zagen in de tv-trailers. Geen Black Adam van The Rock dus.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Asperientje

Avatar

Ik heb gisteren de film gezien en ik vond ‘m fantastisch. Maar wat hier geschreven wordt is wel heel zonde. Dit zijn namelijk mega spoilers. Als ik dit allemaal had geweten was de film een stuk minder leuk geweest.

PRIME

Avatar

Gister gezien, en wat een waardeloze film. 50% nickelodeon tiener serie, 50% power rangers (not a good thing), verschrikkelijke CGI, scenes rechtstreeks gekopieerd uit Man of Steel, Justice league, Avengers, amper spanning in het verhaal. En die Superman en batman "leukigheidjes" zijn echt geforceerd.

Oh en het dceu logo zit niet voor de film! Hmm

GreenHornet

Avatar

dat Mark Strong gevangen is genomen is ook een Spoiler

Tako

Avatar

Mensen er staat toch een spoiler alert boven de trailer. Missen we iets?

Mr- T Rex

Avatar

Gisteren gezien en echt aangenaam verrast door Shazam.

CGi kwam geloofwaardig over. Humor was gepast en vermakelijk (niet geforceerd zoals in Justice League). De villian vond ik ook goed. De trailers hielden veel verborgen (groot pluspunt) en op sommige momenten ook verassend eng (zoals Trench in Aquaman). En soms kwam het ook over als een Harry Potter film (vanwege de magie). Er wordt wel verwezen naar de andere helden uit de DCEU (zoals je zag in de trailers)

Alleen zo jammer dat jullie dan weer deze artikel plaatsen. Had op z'n minst spoiler warning geplaatst of had gewacht na de première.

Tako

Avatar

OK, ok we hebben het er ook nog even boven gezet...

Jaws

Avatar

gister geweest goede en leuke film. beter dan het onnozele geweld van tegenwoordig. Ik zou zeggen laat je verrassen.

Candlemass

Avatar

Ik moet me helaas aansluiten bij Prime. De film gisteren gezien en inderdaad meer een tiener film. Ik had er meer van verwacht...

rainking

Avatar

Er wordt in de film ook nog een paar keer gehint naar Tawky Tawny, een lopende, pratende tijger, alleen dan als een pluchen knuffeltijger en mogelijk ook naar Sobek, de krokodil, maar dat weet ik niet zeker of dat bewust is of niet.

CassidyButch

Avatar

Je hebt captain marvel niet gespoiled maar Shazam wel? Nogal ongeloofwaardig en eenzijdig als journalist, wie is nou hier aan het trollen? Jullie hebben hekel aan alles wat DC maakt, ook al maakt marvel een slechte film dan krijgt het alsnog de beste notering. Heel erg hypocriet.

Prime, Shazam is tiener in een volwassen man lichaam, ik zou echter een comic book lezen over Shazam. De film heeft een heel erg hoge en positieve notering gekregen van veel critici, veel mensen willen hem ook zien. Eerlijk gezegd jij bent gewoon aan het trollen, critici die niks weten over comic books en hun eigen mening geven neem ik niet serieus.

PRIME

Avatar

CassiddyButch,

Een mening geven heeft niks met trollen te maken en ik ben ontzettend fan van zowel DC als Marvel, en ik haal die twee expres niet door elkaar wat betreft wie wel of niet goede films maakt.

Daarnaast zal ik tot mijn graf Man of Steel en Batman V Superman verdedigen. Ik snap dat Shazam een tiener in een volwassen lichaam is, en had DC er geen pleurisbende van gemaakt, dan had hij waarschijnlijk perfect als komische noot kunnen functioneren in Zack Snyder's duistere DC. Helaas toont zowel DC als Warner geen ballen en schrappen ze de gehele planning, en gaan ze over op een simpele formule om een basic publiek aan te trekken.

Ga Shazam kijken als ie uit komt, en probeer mij dan maar te overtuigen dat er ook maar 1 vernieuwend element in zit. Een paar keer lachen om een grap rechtvaardigt het niet om verder gewoon waardeloos te zijn.

En ja, ik kan het niet uitstaan dat deze film 93% krijgt op RT. Alle anti-Snyder critici moeten weer onder hun rots vandaan gekropen zijn. Zelfs als DCEU volledig geslaagd was, Marvel van de troon had gestoten en de vetste films aller tijden had opgeleverd, dan was Shazam! in zijn huidige vorm alsnog niets meer dan de Ant-Man van het DCEU.

PRIME

Avatar

Ik heb trouwens genoeg comicbook kennis, en als jij iemand's mening niet serieus neemt, wie is hier dan aan het trollen? ;)

NieuwsFilm

meest populair