Is 'Godzilla vs. Kong' het einde van een franchise?

Het zou zomaar kunnen.

Komende mei draait Godzilla: King of the Monsters in de bioscoop. In die film neemt Godzilla het op tegen een hele reeks andere monsters, waaronder Rodan en de driekoppige draak Ghidorah. De vraag is of de film net zo succesvol wordt als de volgende twee delen in de reeks.

Dat moet bijna wel, want ondertussen staan de opnames van Godzilla vs. Kong op het punt om te beginnen. Daarna zijn er geen plannen bekend voor de franchise, maar dat betekent niet dat deze daarna ook geen toekomst meer heeft. Wat producent Alex Garcia is dat namelijk gewoon het geval.

Brede plannen
Producent Garcia liet tijdens een interview met Toho Kingdom weten dat er nog geen definitieve beslissingen gemaakt zijn over de toekomst. Maar het is volgens hem wel de expliciete intentie om nog veel meer MonsterVerse-films te maken. Na 2020 zijn er dus nog gewoon plannen voor de franchise.

"We kijken er per film naar," aldus Garcia. "We werken met Adam Wingard aan Godzilla vs. Kong, maar op dit moment ligt alle focus op Godzilla 2. We kijken er dus per film naar. Natuurlijk is er wel het grotere doel waar we aan denken, maar elke film moet individueel zo goed mogelijk zijn."

Vanaf 30 mei 2019 draait Godzilla: King of the Monsters in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair