Celebrity

Kevin Smith eert 'Captain Marvel' in 'Jay and Silent Bob'-reboot na zien cameo Stan Lee

De filmmaker bewijst een wederdienst.

door FilmTotaal om 07:21 in Celebrity
Eind 2018 overleed de iconische stripboek-schrijver Stan Lee op 95-jarige leeftijd. De beste man verscheen in vele Marvel-films middels een gastrolletje. Ook dit jaar deed hij dat nog voor Captain Marvel, een film waarin Brie Larson de hoofdrol speelt. Voor sommigen was de scène emotioneler dan voor anderen. Dat ondervond Kevin Smith althans toen hij de film zag. Minimale spoilers volgen.

Captain Marvel speelt zich af in 1995, hetzelfde jaar waarin Smith's tweede film Mallrats uitkwam. Ook daarin verschijnt Lee, die een heel gesprek aangaat met één van de hoofdrolspelers. Wanneer Brie Larson's titelpersonage in een metro op zoek gaat naar een van vorm veranderende Skrull, stuit ze een ogenblik lang op Lee zelf, die het scenario van Mallrats in z'n handen heeft en zijn dialoog nog eens doorneemt voordat hij vermoedelijk naar de filmset gaat.

Zielig hoopje
Smith beweert dat hij na het zien van Captain Marvel en de bovengenoemde scène in een "zielig hoopje" was veranderd. Om dat te bewijzen had hij begin deze maand een foto van hemzelf via Twitter online gezet waarin hij inderdaad zielig oogt. Hij schreef erbij: "Nadat ik mijn hele leven naar films verwijs, verwijzen de films naar mij!"

Wederdienst
Nu Smith druk bezig is met zijn volgende film - de komedie Jay and Silent Bob Reboot - heeft hij besloten iets terug te doen voor Marvel. Alhoewel hij via Twitter niet alles weggeeft, weten we dat hij voor de komedie een scène zal schieten waarin Jason Lee's personage uit Mallrats een stripboek van Captain Marvel oppakt. Of er nog iets bijkomt, of dat alles is, zien we pas wanneer de nieuwe film verschijnt. Zie hieronder de afbeelding die Smith heeft gedeeld.
nieuwslaatste nieuws

meest populair