Stephen King: 'Pet Sematary' is verdomd goed en behoort tot mijn beste verfilmingen

Stephen King: 'Pet Sematary' is verdomd goed en behoort tot mijn beste verfilmingen

Hoe het ook verloopt, de familie Creed krijgt te maken met een nare begraafplaats.

De beroemde horrorschrijver Stephen King mag zichzelf een gelukkig man prijzen. Zijn boeken verkopen goed en worden daarnaast dikwijls verfilmd. Titels zoals Misery, The Green Mile en The Shawshank Redemption krijgen in het algemeen twee duimen omhoog. Toch worden niet alle verhalen van King een-op-een overgenomen. Wat betreft The Mist vond de 71-jarige King dat zelfs een goede zet. Hetzelfde geldt nu voor een nieuwe adaptatie die binnenkort uitkomt.

We hebben het over Pet Sematary, waarvan er eerder in 1989 al een verfilming van verscheen. De nieuwste bovennatuurlijke horrorfilm is gemaakt door het tweetal Kevin Kölsch en Dennis Widmyer. In de hoofdrol zien we Jason Clarke als een dokter die met zijn gezin naar een klein dorp verhuist. Dichtbij hun huis staat een bos, met daarin een mysterieuze begraafplaats voor dieren. Wanneer het 2-jarige zoontje van de dokter komt te overlijden, hoort de man dat er een mogelijkheid is om zijn kind terug te krijgen.

Wisseltruc
De nieuwste film volgt echter een ietwat ander pad. In plaats van dat het jongste kind doodgaat, zal dochter Ellie - die ouder is - sterven. De verandering stoort King helemaal niet. Tegenover Entertainment Weekly onthulde hij: "Het is iets anders. Ze hebben goed werk geleverd. Ik zag alles op het internet verschijnen toen mensen realiseerden dat het Ellie was, en niet Gage, die overgereden wordt. En ik dacht: 'Gast, die mensen...' Het is krankzinnig."

Kölsch en Widmyer zouden van kind hebben veranderd omdat ze op deze manier meer kunnen doen met een karakter dat terug uit de dood komt. King staat achter hun beslissing. "Je kan de route 301 naar Tampa nemen of de route 7. Welke je ook kiest, je komt aan in Tampa! Begrijp je wat ik bedoel? Voor mij verandert het niets. Eerst dacht ik: 'Oké, ik begrijp waarom ze het gedaan hebben, want het is misschien makkelijker om met een zombie te werken wanneer het een klein meisje is en niet een peuter.'"

Verdomd goed
Deze week verschijnt Pet Sematary in de bioscopen. Volgens vele recensenten die de film eerder hebben mogen zien behoort de horror tot de beste King-verfilmingen. Onder hen valt ook King zelf. Niet geheel verrassend heeft hij enkel lovende woorden. "Hij is verdomd goed. Het is echt een goede film. Het is een volwassen film. Het draait niet om twaalf schaars geklede tieners die vermoord worden tijdens zomerkamp."

NieuwsFilm

meest populair