Natalie Portman: 'Mensen nemen de MeToo-beweging niet serieus genoeg'

Natalie Portman: 'Mensen nemen de MeToo-beweging niet serieus genoeg'

Wat denken jullie?

Anderhalf jaar geleden zag de MeToo-beweging het daglicht door het seksueel grensoverschrijdend gedrag van Hollywood-producent Harvey Weinstein. Zowel vrouwen als mannen kwamen naar voren met hun eigen akelige verhalen omtrent wangedrag. Het heeft er eveneens voor gezorgd dat vele bekendheden onder vuur zijn komen te staan door diverse beschuldigingen. Hoewel de beweging goede intenties heeft, vinden sommige mensen het nog weleens op een heksenjacht lijken. Als we Natalie Portman moeten geloven nemen we het juist niet serieus genoeg.

De Israëlisch-Amerikaanse actrice sprak met het blad Vogue Australia. Ze begon: "Het is echt een ontzettend leerzaam proces geweest. Heel veel nieuwe vriendschappen en systemen ter ondersteuning zijn opgericht, evenals een netwerk dat we eerder niet hadden. Ik denk dat het mij verraste hoeveel ik niet oké vond. Want - uiteraard - het was een verrassing om te ontdekken hoeveel vrouwen hierdoor getroffen zijn. Door vele, verschillende daders."

Alledaags
Wat de 37-jarige actrice uit het aankomende Lucy in the Sky opvalt, is hoe snel wij zoiets in de wind slaan. "Ik hoor soms mensen zeggen: 'Nou, dat is niet echt mishandeling. Dat is meer iets als een slechte date. Dat hebben we allemaal weleens gehad.' Omdat we het allemaal eens hebben meegemaakt betekent dat nog niet dat het oké is. Het betekent dat het alledaags is. Dat was echt een openbaring voor mij. Dat het niet gewoon een slechte date is of een slecht vriendje, maar dat het gewelddadig en seksistisch is."

NieuwsFilm

meest populair