Nieuwe 'Hellboy'-film is extreem gewelddadig: Mega R-rated trailer!

Nieuwe 'Hellboy'-film is extreem gewelddadig: Mega R-rated trailer!

Del Toro's Hellboy is waarschijnlijk kinderspel.

De nieuwe Hellboy-film die volgende week in Nederland in première gaat lijkt extreem gewelddadig te gaan worden. De Australische partij die de leeftijdsclassificaties aan bioscoopfilms toebedeeld, vindt dat de film alleen bekeken mag worden door mensen ouder dan 18 jaar.

De 'Classification Board at Australia's Department of Communications and the Arts' gaf Hellboy de op één na hoogste classificatie, namelijk R 18+. De reden is dat de superheldenfilm "erg krachtig geweld, bloed en gore" bevat. De hoogste classificatie in Australië is voor pornofilms, X 18+. In de States is de film R-Rated, vanwege "sterk bloederig geweld en veel gore, en het taalgebruik". Hellboy wist in het thuisland weg te blijven van een niet gewenste NC17-classificatie. Check hieronder een mega R-rated trailer!


Meer als de comics
De eerdere PG-13 verfilmingen Guillermo del Toro blijken dus erg mild. De Hellboy-comics zijn namelijk erg grof en barsten van het geweld en bloed. Regisseur Neil Marshall (The Descent) heeft eerder aangegeven niets te schuwen en dat hij alle vrijheid kreeg.

Hellboy, met David Harbour (Black Widow, Stranger Things) in de titelrol, verschijnt op 11 april.



NieuwsFilm

meest populair