Algemeen

Nieuwe 'Hellboy'-film is extreem gewelddadig: Mega R-rated trailer!

Del Toro's Hellboy is waarschijnlijk kinderspel.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
De nieuwe Hellboy-film die volgende week in Nederland in première gaat lijkt extreem gewelddadig te gaan worden. De Australische partij die de leeftijdsclassificaties aan bioscoopfilms toebedeeld, vindt dat de film alleen bekeken mag worden door mensen ouder dan 18 jaar.

De 'Classification Board at Australia's Department of Communications and the Arts' gaf Hellboy de op één na hoogste classificatie, namelijk R 18+. De reden is dat de superheldenfilm "erg krachtig geweld, bloed en gore" bevat. De hoogste classificatie in Australië is voor pornofilms, X 18+. In de States is de film R-Rated, vanwege "sterk bloederig geweld en veel gore, en het taalgebruik". Hellboy wist in het thuisland weg te blijven van een niet gewenste NC17-classificatie. Check hieronder een mega R-rated trailer!


Meer als de comics
De eerdere PG-13 verfilmingen Guillermo del Toro blijken dus erg mild. De Hellboy-comics zijn namelijk erg grof en barsten van het geweld en bloed. Regisseur Neil Marshall (The Descent) heeft eerder aangegeven niets te schuwen en dat hij alle vrijheid kreeg.

Hellboy, met David Harbour (Black Widow, Stranger Things) in de titelrol, verschijnt op 11 april.9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McGraig

Avatar

Neil Marshall heeft een paar prima films gemaakt dus wie weet wordt dit heel vet. Ik vond de CGI in de trailers wel matig aan de andere kant

adofmirosch

Avatar

Heb er zin in, nog een weekje Smiley face

Hans43

Avatar

Vind het lastig bij deze film. Ik vind er een Ash vs evil dead tintje aan zitten. Die serie vond ik best grappig, maar persoonlijk zie ik dat niet zo zitten bij Hellboy. Ik had denk liever toch de oude hellboy weer in zijn rol zien kruipen.


Spider-fan

Avatar

Maar het is heel cartoonesk over the top geweld, daarom lijkt het erg streng. Het is het soort geweld als in, pakweg, Evil Dead zo te zien.
Vreemd dat ze dat onderscheid nooit echt lijken te maken bij filmkeuringen - wat voor soort geweld het is. Het is meer: als ze veel geweld zien, gaat de keuring omhoog.

Eigenlijk geldt in het algemeen: hoe meer realistisch de setting en hoe meer realistisch de details van het geweld, hoe onaangenamer het wordt.

Maac

Avatar

Ziet er echt super vermakelijk uit. Het scepticisme rondom deze reboot blijft me verbazen.

rainking

Avatar

Setting ziet er een beetje Bloodborne-achtig uit. Tof!

Goku32

Avatar

Daar worden mensen blij van sommige character moeten wel R retad zijn om geloofwaardig over te komen

Ronin75

Avatar

Ik vind dat vele extreme geweld echt overbodig. Ik ben bang dat het overkill gaat worden en dat een extreem geweldadige scène daardoor kracht verliest. Sowieso vind ik de toon van de vorige films nog steeds fantastisch dus ik ben sceptisch.

Guido96

Avatar

Zo de trailer te zien een beetje de Deadpool formule.

NieuwsFilm

meest populair