Eerste reactie 'Avengers: Endgame': verbazingwekkende tweede helft!

Eerste reactie 'Avengers: Endgame': verbazingwekkende tweede helft!

Op naar de $300 miljoen?

In een artikel van de betrouwbare website Deadline vraagt het medium zich af of Avengers: Endgame een score zou kunnen behalen van $300 miljoen, alleen al in het driedaagse openingsweekend in de States. Daarnaast hebben ze van een insider die de film heeft gezien iets te horen gekregen.

De conservatieve analisten denken dat Endgame uitkomt op een Noord-Amerikaanse aftrap van zo'n 200 tot 250 miljoen dollar. Deadline rekent echter op een nieuwe openingsrecord, met zo'n 260 miljoen dollar. Maar een score van rond de 300 miljoen dollar behoort volgens de site zeker tot de mogelijkheden, ook met de lange speelduur van 3 uur en 1 minuut. De film debuteert in de States in 4.474 Noord-Amerikaanse bioscopen. Alleen Despicable Me 3 (4.529) en Jurassic World: Fallen Kingdom (4.475) openden in meer bioscopen.

Ontvangst
Volgens Deadline zou een slecht ontvangst roet in het eten kunnen gooien. Ze hebben echter van een "geloofwaardige professional in de sector" vernomen dat Endgame een "verbazingwekkende tweede helft" heeft.

Cijfers van de box office-analisten zijn zeker niet altijd betrouwbaar. Het is vaak slechts een indicatie, aangezien er genoeg films verschijnen die sterk beter of slechter scoren dan de voorspellingen. De voorverkoop voor Endgame breekt in ieder geval al alle records. Kaartjes voor de premièreavond zouden worden aangeboden voor maar liefst 500 dollar.

Vanaf 24 april in de Nederlandse bioscoop!

NieuwsFilm

meest populair