Wat betekent het einde van Jordan Peele's horrorfilm 'Us'?

Wat betekent het einde van Jordan Peele's horrorfilm 'Us'?

Hoe vond jij Us eigenlijk?

De horrorfilm Us met de verschillende dubbelgangers werd uitstekend ontvangen, maar mogelijk was het einde je niet helemaal duidelijk. In gesprek met AV Club liet regisseur Jordan Peele, ook bekend van Get Out uit 2017, weten wat het einde (voor hem) betekende.


LET OP: SPOILERS


Slechterik is "Us"
Als eerste verklapt Peele dat Lupita Nyong'o Red een weerspiegeling is van de mensheid, en dat we daarmee de slechterik zijn:


"Deze film gaat misschien over het monster in jou. Het gaat over een soort van hoe we naar onszelf kijken als individuen en als groep. De hoofdpersoon in een film is het surrogaat voor het publiek. Dus het voelde uiteindelijk dat ik mijn kernthema geen recht aandeed als in niet onthulde dat we de slechterik waren in de film. We hebben de slechterik gevolgd."

Glimlach
Ook geeft Peele enige uitleg bij de glimlach die we aan het einde van de film zien: "Ik denk dat de kleine glimlach die ze hem geeft veel betekent. Ik denk dat het een verband heeft met de kwaadaardige glimlach die ze ooit als klein meisje had, maar ook een soort van begrip dat haar familie-eenheid sterker was van deze ervaring."

Zag jij dit ook in de film, of heb jij een eigen invulling?

NieuwsFilm

meest populair