Algemeen

Wat betekent het einde van Jordan Peele's horrorfilm 'Us'?

Hoe vond jij Us eigenlijk?

door Bram de Groot om 08:41 in Algemeen
De horrorfilm Us met de verschillende dubbelgangers werd uitstekend ontvangen, maar mogelijk was het einde je niet helemaal duidelijk. In gesprek met AV Club liet regisseur Jordan Peele, ook bekend van Get Out uit 2017, weten wat het einde (voor hem) betekende.


LET OP: SPOILERS


Slechterik is "Us"
Als eerste verklapt Peele dat Lupita Nyong'o Red een weerspiegeling is van de mensheid, en dat we daarmee de slechterik zijn:


"Deze film gaat misschien over het monster in jou. Het gaat over een soort van hoe we naar onszelf kijken als individuen en als groep. De hoofdpersoon in een film is het surrogaat voor het publiek. Dus het voelde uiteindelijk dat ik mijn kernthema geen recht aandeed als in niet onthulde dat we de slechterik waren in de film. We hebben de slechterik gevolgd."

Glimlach
Ook geeft Peele enige uitleg bij de glimlach die we aan het einde van de film zien: "Ik denk dat de kleine glimlach die ze hem geeft veel betekent. Ik denk dat het een verband heeft met de kwaadaardige glimlach die ze ooit als klein meisje had, maar ook een soort van begrip dat haar familie-eenheid sterker was van deze ervaring."

Zag jij dit ook in de film, of heb jij een eigen invulling?

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

Us was een leuke film om naar te kijken, maar uiteindelijk zijn er te veel factoren die gewoon niet kloppen. Een leuk idee dat goed werkt als een abstract werk, maar als film komt het niet tot zijn recht (voor mij althans)

Thebirds

Avatar

Ik sluit me aan bij PRIME, Het was een soep van teveel elementen waardoor het al zijn geloofwaardigheid verloor. De enige goede punten die het van mij krijgt zijn het hoge entertainment gehalte en de cinematografie. Voor de rest vind ik dit een overroepen horror film.

SunChaser

Avatar

Aangezien de moeder al die tijd de kloon al was zal ze wel de leider worden van de andere ontsnapte klonen.

Movieman2018

Avatar

Jordan heeft 1 goeie film gemaakt en daarna is hij verblind geraakt door zijn Oscar.

Moviemagic

Avatar

De film was ok. Niet meer dan dat. Leuk om eens gezien te hebben. De film was veel te veel gehypet. Voor mij wordt er nog steeds teveel aandacht aan gegeven.

Goku32

Avatar

Klopt prime

nieuwslaatste nieuws

meest populair