J.J. Abrams zei bijna 'nee' tegen regie 'Star Wars: Episode IX'

J.J. Abrams zei bijna 'nee' tegen regie 'Star Wars: Episode IX'

Na de vele kritiek op The Last Jedi neemt hij een risicootje.

In 2015 was J.J. Abrams de man die verantwoordelijk was voor de doorgaans sterk ontvangen zevende film in de Skywalker saga. Het vervolg liet hij aan iemand anders over, maar voor Star Wars: Episode IX is hij terug als regisseur. Bijna had het anders geweest.

In gesprek met Fast Company sprak Abrams over het aanvaarden van de regieklus. Hij zegt dat hem de ervaringen rondom Star Wars: The Force Awakens zwaar bevielen en dat hij eigenlijk niets te maken wilde hebben met het slotstuk. Hij wilde deze zien als een fan. Zijn vrouw Katie McGrath veranderde hem van gedachten.


"Ik had het niet mogen doen. Ik was niet de man, snap je? Ik werkte aan een aantal andere dingen, en ik had iets anders waarvan ik aannam dat het mijn volgende project zou zijn. En toen belde Kathy Kennedy en zei: 'Zou je serieus willen overwegen aan boord te komen?' En toen dat eenmaal begon, gebeurde het allemaal vrij snel. Het was een rare sprong in het diepe. En er was een moment waarop ik bijna zei: "Nee, ik ga dit niet doen."

Verantwoordelijke taak
Toch koos Abrams er uiteindelijk voor om IX te regisseren, nadat Colin Trevorrow (Jurassic World) afhaakte vanwege creatieve meningsverschillen. Na het inleidende The Force Awakens kreeg Star Wars: The Last Jedi uit 2017 van Rian Johnson veel commentaar te verduren. Nu heeft Abrams de verantwoordelijke taak om één van de grootste filmreeksen (ooit) een waardige afronding te geven.

De trailer verschijnt naar verluidt binnen enkele dagen online. De complete film staat gepland voor midden december.

NieuwsFilm

meest populair