Bestaat er zoiets als 'Star Wars'-moeheid? (Mark Hamill denkt van wel..)

Bestaat er zoiets als 'Star Wars'-moeheid? (Mark Hamill denkt van wel..)

Is er teveel Star Wars uitgebracht de afgelopen jaren?

Vandaag krijgen we de eerste trailer van Star Wars: Episode IX te zien. Maar bestaat er ook zoiets als teveel Star Wars? Dat gevoel kregen we in elk geval wel toen Solo: A Star Wars Story flopte. En nu stelt ook acteur Mark Hamill dat mensen moe kunnen worden van de franchise.

De eerste 28 jaar dat de franchise bestond, tussen 1977 en 2005, kwamen er slechts zes films uit. Er zat een gat van zestien jaar tussen de originele trilogie en de prequels. Toen Disney Lucasfilm in 2012 overnam, besloot de studio elk jaar een nieuwe uit te brengen. Deze december komt de vijfde Star Wars-film in slechts vier jaar tijd uit.

Iets teveel
Volgens Mark Hamill, die sprak met The Hollywood Reporter, is dat een gevaarlijk plan. Het zou kunnen leiden tot Star Wars moeheid. "Ik ga hen niet vertellen hoe ze hun bedrijf moeten draaien. Maar bestaat er een kans op Star Wars-moeheid? Ik denk van wel. Ik heb het in zekere mate ervaren, maar ze luisteren nooit naar mijn ideeën, dus wat maakt het ook uit?"

Kortom: Disney moet opletten en dat gaat ook gebeuren. Disney CEO Bob Iger vertelde in een interview na het floppen van Solo, dat het ook expliciet de bedoeling is dat Star Wars rustiger aan gaat doen in de bioscopen. Op televisie niet, want daar komen nog heel wat series uit: The Mandalorian, een prequel op Rogue One: A Star Wars Story en een nieuw seizoen voor Star Wars: The Clone Wars.

NieuwsFilm

meest populair