Disney+ lanceert waarschijnlijk in november voor de titanenstrijd met Netflix

Meer nieuwe versies van oud materiaal waaronder Star Wars en Marvel.

Alhoewel het nog niet formeel is aangekondigd, lijkt het erop dat we eindelijk weten wanneer Disney+ lanceert. De Wall Street Journal claimt dat de dienst in november beschikbaar is. Softwareontwikkelaars van Disney hebben de instructie gekregen om ervoor te zorgen dat ze de komende tijd vrije handen hebben om ervoor te kunnen zorgen dat de dienst vele miljoenen mensen tegelijk aan kan.

Disney verwacht namelijk dat de dienst meteen heel groot wordt en uiteraard populair zal zijn. De bedoeling is dan ook dat programmeurs zich minder richten op externe klanten. De softwaredivisie van Disney richt zich onder meer op de WWE, dus die gaat iets teruggeschakeld worden.

Heel veel materiaal
Disney gaat heel veel materiaal op zijn streamingdienst zetten. We gaan je daar niet mee vervelen in dit artikel, maar volgens de Journal heeft Disney op basis van eigen onderzoek geconcludeerd dat de meeste mensen helemaal geen zin hebben in nieuwe series. Ja, ze zeggen dat ze iets nieuws willen zien, maar uiteindelijk kijken mensen graag naar dingen die ze al kennen.

Om die reden heeft Disney besloten om onder meer nieuwe versies van oud materiaal te maken, waaronder Star Wars en Marvel. De kans is groot dat er heel wat van dit soort keuzes volgen.

De vraag is ook nog of Disney veel geld gaat vragen voor de dienst. In november gaan we het merken en weten we vermoedelijk ook meteen of de dienst kan concurreren met Netflix. Naar het schijnt lanceert de dienst eerst in Nederland.

Update
Dankzij de oplettendheid van onze bezoekers weten we dat de prijs €6,99 gaat worden.

Wil je meer weten over de streamingdienst? Lees dan hier ons artikel met alles over Disney Plus.

NieuwsFilm

meest populair