Alles wat je moet weten over streamingdienst Disney+

Alles wat je moet weten over streamingdienst Disney+

Alles over de films en series die erop te zien zijn!

Begin november werd er eindelijk meer bekend over de streamingdienst van Disney. Disney+ zal volgens de laatste berichten eind 2019 in de Verenigde Staten lanceren en vervolgens uitbreiden naar andere landen. In dit artikel zetten we niet alleen uiteen welke films en series er zullen verschijnen op de dienst, maar ook de rest van wat we weten.

De streamingdienst van Disney krijgt niet, zoals bijvoorbeeld Netflix, een algoritme dat bepaalt welke tips de kijker krijgt. In plaats daarvan splitst Disney de catalogus simpelweg in vijf delen op: Disneys eigen tv-series en films, Marvel, Star Wars, Pixar en National Geographic. Die laatste toevoeging is mogelijk, doordat Disney straks eigenaar is van Fox. De dienst zal verder niet zo duur zijn als Netflix, onder meer doordat er niet zoveel materiaal op verschijnt. Welke prijs we moeten betalen is echter nog niet duidelijk. Wel duidelijk is dat er heel veel materiaal zal verschijnen.

Het verhaal gaat namelijk dat Disney bij lancering ongeveer 7.000 afleveringen van televisieseries en 400 tot 500 films op de dienst wil hebben. Daarnaast komen er heel wat nieuwe zaken op de dienst, die speciaal hiervoor in ontwikkeling zijn.


Disney Studios
Op de eerste plaats brengt Disney eigen materiaal naar de streamingdienst. Het gaat dan om alle live-action films, en animatiefilms die het maakte. Denk aan animatiefilms als Beauty and the Beast en The Lion King, maar ook live-action projecten als The Jungle Book en Into the Woods. Maar het zijn tientallen films, want Disney is al decennia actief.

Bekijk de afbeelding
Speciaal voor de streamingdienst zijn er ook nieuwe films en series in de maak. Het zijn er echt teveel om allemaal te noemen, maar we doen een greep. Denk aan een remake van Three Men and a Baby, een live-action remake van The Sword in the Stone, Lady en de Vagebond, Honey, I Shrunk the Kids en series als The Muppets en High School Musical.


Star Wars
Als je fan bent van Star Wars, kan je je hart ophalen. Al het materiaal rond de franchise zal op de streamingdienst verschijnen. Dat houdt in dat alle live-action films, van Star Wars: Episode I - The Phantom Menace tot Star Wars: The Last Jedi en alles daar tussenin te zien is op Disney+. Ook animatiefilm Star Wars: The Clone Wars en de gelijknamige serie verschijnt op de streamingdienst.

Bekijk de afbeelding
Maar er is ook heel wat origineel materiaal in de maak. Op de eerste plaats ontwikkelt Jon Favreau de serie The Mandalorian. Die serie volgt een premiejager in hetzelfde kostuum als de legendarische Boba Fett, die avonturen beleeft in de Outer Rim. Wie er rollen spelen is niet bekend, wel zijn er al indrukwekkende regisseurs aangetrokken, waaronder Dave Filoni en Taika Waititi. Ook mooi is de live-action serie die rond Cassian Andor (Diego Luna) uit Rogue One in de maak is.


Marvel
Alle films en series rond Marvel komen naar Disney+. De bedoeling is dat vanaf Captain Marvel alle films automatisch naar de streamingdienst komen. De rechten op andere films zijn nog in handen van verschillende streamingdiensten, maar zodra die deals aflopen, komen de producties naar Disney+. Dat geldt ook voor live-action series als Agents of S.H.I.E.L.D., Inhumans en Agent Carter. De series die Marvel samen met Netflix maakte, waaronder Daredevil en Jessica Jones, blijven zeer waarschijnlijk op Netflix. Hoe het zit met de films en series van Fox is nog niet helemaal duidelijk, maar allicht verschijnen de X-Men films ook op de dienst.

Bekijk de afbeelding
Speciaal voor Disney+ zijn er ook al wat series aangekondigd. In elk geval krijgt Loki (Tom Hiddleston) een eigen serie. Verder zijn er naar het schijnt ook series rond Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Winter Soldier (Sebastian Stan) en Falcon (Anthony Mackie) in de maak.


Pixar en National Geographic
Ook hiervoor geldt het adagium: alles wat oud is verschijnt op Disney+, evenals alles wat er nieuw in de maak is. Klassiekers als Up, The Incredibles en ook Toy Story verschijnen straks allemaal op Disney+. Maar er zijn ook nieuwe films die naar de dienst komen, waaronder Toy Story 4 en nog heel wat andere nieuwe projecten van Pixar. Speciaal voor Disney+ is onder meer een serie rond Monsters Inc in de maak.

Bekijk de afbeelding
Ook opvallend: Disney liet al weten dat het materiaal van National Geographic ook naar Disney+ komt. Het is niet helemaal duidelijk wat voor materiaal dat precies zal zijn, al weten we wel dat Nat Geo heel veel producties heeft. Denk aan natuurdocumentaires, maar ook aan sci-fi materiaal als Mars en andere series als Ultimate Airports en Nazi Megastructures.

NieuwsFilm

meest populair