Featured

Alles wat je moet weten over streamingdienst Disney+

Alles over de films en series die erop te zien zijn!

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Begin november werd er eindelijk meer bekend over de streamingdienst van Disney. Disney+ zal volgens de laatste berichten eind 2019 in de Verenigde Staten lanceren en vervolgens uitbreiden naar andere landen. In dit artikel zetten we niet alleen uiteen welke films en series er zullen verschijnen op de dienst, maar ook de rest van wat we weten.

De streamingdienst van Disney krijgt niet, zoals bijvoorbeeld Netflix, een algoritme dat bepaalt welke tips de kijker krijgt. In plaats daarvan splitst Disney de catalogus simpelweg in vijf delen op: Disneys eigen tv-series en films, Marvel, Star Wars, Pixar en National Geographic. Die laatste toevoeging is mogelijk, doordat Disney straks eigenaar is van Fox. De dienst zal verder niet zo duur zijn als Netflix, onder meer doordat er niet zoveel materiaal op verschijnt. Welke prijs we moeten betalen is echter nog niet duidelijk. Wel duidelijk is dat er heel veel materiaal zal verschijnen.

Het verhaal gaat namelijk dat Disney bij lancering ongeveer 7.000 afleveringen van televisieseries en 400 tot 500 films op de dienst wil hebben. Daarnaast komen er heel wat nieuwe zaken op de dienst, die speciaal hiervoor in ontwikkeling zijn.


Disney Studios
Op de eerste plaats brengt Disney eigen materiaal naar de streamingdienst. Het gaat dan om alle live-action films, en animatiefilms die het maakte. Denk aan animatiefilms als Beauty and the Beast en The Lion King, maar ook live-action projecten als The Jungle Book en Into the Woods. Maar het zijn tientallen films, want Disney is al decennia actief.


Speciaal voor de streamingdienst zijn er ook nieuwe films en series in de maak. Het zijn er echt teveel om allemaal te noemen, maar we doen een greep. Denk aan een remake van Three Men and a Baby, een live-action remake van The Sword in the Stone, Lady en de Vagebond, Honey, I Shrunk the Kids en series als The Muppets en High School Musical.


Star Wars
Als je fan bent van Star Wars, kan je je hart ophalen. Al het materiaal rond de franchise zal op de streamingdienst verschijnen. Dat houdt in dat alle live-action films, van Star Wars: Episode I - The Phantom Menace tot Star Wars: The Last Jedi en alles daar tussenin te zien is op Disney+. Ook animatiefilm Star Wars: The Clone Wars en de gelijknamige serie verschijnt op de streamingdienst.


Maar er is ook heel wat origineel materiaal in de maak. Op de eerste plaats ontwikkelt Jon Favreau de serie The Mandalorian. Die serie volgt een premiejager in hetzelfde kostuum als de legendarische Boba Fett, die avonturen beleeft in de Outer Rim. Wie er rollen spelen is niet bekend, wel zijn er al indrukwekkende regisseurs aangetrokken, waaronder Dave Filoni en Taika Waititi. Ook mooi is de live-action serie die rond Cassian Andor (Diego Luna) uit Rogue One in de maak is.


Marvel
Alle films en series rond Marvel komen naar Disney+. De bedoeling is dat vanaf Captain Marvel alle films automatisch naar de streamingdienst komen. De rechten op andere films zijn nog in handen van verschillende streamingdiensten, maar zodra die deals aflopen, komen de producties naar Disney+. Dat geldt ook voor live-action series als Agents of S.H.I.E.L.D., Inhumans en Agent Carter. De series die Marvel samen met Netflix maakte, waaronder Daredevil en Jessica Jones, blijven zeer waarschijnlijk op Netflix. Hoe het zit met de films en series van Fox is nog niet helemaal duidelijk, maar allicht verschijnen de X-Men films ook op de dienst.


Speciaal voor Disney+ zijn er ook al wat series aangekondigd. In elk geval krijgt Loki (Tom Hiddleston) een eigen serie. Verder zijn er naar het schijnt ook series rond Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Winter Soldier (Sebastian Stan) en Falcon (Anthony Mackie) in de maak.


Pixar en National Geographic
Ook hiervoor geldt het adagium: alles wat oud is verschijnt op Disney+, evenals alles wat er nieuw in de maak is. Klassiekers als Up, The Incredibles en ook Toy Story verschijnen straks allemaal op Disney+. Maar er zijn ook nieuwe films die naar de dienst komen, waaronder Toy Story 4 en nog heel wat andere nieuwe projecten van Pixar. Speciaal voor Disney+ is onder meer een serie rond Monsters Inc in de maak.


Ook opvallend: Disney liet al weten dat het materiaal van National Geographic ook naar Disney+ komt. Het is niet helemaal duidelijk wat voor materiaal dat precies zal zijn, al weten we wel dat Nat Geo heel veel producties heeft. Denk aan natuurdocumentaires, maar ook aan sci-fi materiaal als Mars en andere series als Ultimate Airports en Nazi Megastructures.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sietze1983

Avatar

Helaas zullen niet alle Star Wars films op Disney+ komen. Deel 1 t/m 8 zullen hier niet op komen ivm een deal met (en dat weet ik niet heel zeker) Verizon of AT&T. Zij hebben de tv rechten tot eind 2020 of 2021. Ze zijn nu wel aan het kijken of ze deze nog terug kunnen kopen voor 800.000.000, maar dat is dus nog maar afwachten. Tot die tijd zullen alle films tot en met the last Jedi niet op Disney+ verschijnen. Helaasch...

mofo83

Avatar

Allemaal slechte ontwikkelingen. Uiteindelijk zitten we met evenveel streamingdiensten als netwerkzenders...Nu is alles nog lekker overzichtelijk met Netflix als grootste deler in NL.

Straks -> Disney, Apple, Netflix, Ziggo, Amazon, Videoland, Horrify etc...

meanrat

Avatar

Klinkt leuk, maar het is vast een voorbode van elke filmstudio die een eigen streamingdienst gaat beginnen. Vervolgens ben je ruim 100 euro per maand kwijt om alle films thuis via een streamingdienst te kunnen zien.

Het wordt tijd dat filmstudio's hun krachten samenbundelen en er 1 hollywood streamingdienst komt waarvan het geld dat ze verdienen wordt verdeeld over de films die het meest bekeken worden. Het zou het einde betekenen van Netflix, of Netflix wordt dan een Netflix-only streamingdienst zonder andere content of content dat buiten hollywood is gemaakt.

Maar goed, dat is wishful thinking...

Master Of Films

Avatar

meanrat "Klinkt leuk, maar het is vast een voorbode van elke filmstudio die een eigen streamingdienst gaat beginnen."
AT&T’s WarnerMedia gaat ook hun eigen WB streamingsdienst opzetten. Nu hebben ze al HBO (bij ons Ziggo) en DC Universe (waar we enkele series daarvan kunnen zien dankzij Netflix).

Master Of Films

Avatar

mofo83 "Straks -> Disney, Apple, Netflix, Ziggo, Amazon, Videoland, Horrify etc..."
Wellicht ook nog Hulu.

ThEnd

Avatar

@meanrat: of neem de ene maand het ene abo, kijk wat je wilt kijken, zeg op en neem de volgende maand een ander abo.

McKelly

Avatar

Toevallig heeft Disney veel franchises die mij aanspreken (en als de Fox overname helemaal rond is nog meer) dus ik denk dat ik deze streamingdienst wel ga aanschaffen. Sowieso ben ik positief verrast door het plan om de kosten lager dan Netflix te houden. Betaal ik straks 20,- per maand en heb meer dan genoeg om uit te kiezen. Televisiezenders heb ik al niet eens meer, dus dan kan ik die kosten weer ergens anders aan uitgeven zoals dit. Maar ik denk dat het in de toekomst een kwestie van kiezen wordt. Het voordeel is dat je per maand kan switchen en met meer aanbod is de concurrentie groter, wat (vaak) weer een positief effect heeft op de kosten. Wordt wellicht wel een gevalletje accounts delen met de familie, ieder een eigen streamingsdienst en iedereen kan overal van meegenieten =)

Ang3l

Avatar

Een van de weinige streamingdiensten naast Netflix die ik dan nog t overwegen waard vind om aan te gaan schaffen. Aangezien ik deze content meestal wel erg leuk vind en ze van Netflix gaan verdwijnen.

Maar er moeten er echt niet meer bijkomen, wan dan ga ik gewoon weer d..... huren en in de bioscoop kijken en bij vrienden met een abonnement!

Frietgezicht

Avatar

@ mofo83, dat is dan jouw eigen keuze want wat moet je in godsnaam met Apple, Ziggo, Amazon en Horrify? Wat b horrorfilmpjes terwijl op bijv Netflix er ook zat staan.

Als je Netflix en Disney hebt denk ik dat je tijd te kort komt om alle content te zien.

Decepticon

Avatar

Ik vind Disney+ dan nog wel het overwegen waard.
Alle Marvel series, kan ik eindelijk Agents of SHIELD ook afkijken sinds ik geen kodi meer heb.
Alle animatiefilms en speelfilms.

Hoe gaat dat met Nat Geo straks, gaat die zender van de kabel af?

Sunspot

Avatar

Haha, National Geographic ook van Disney dus.

Maar stelt toch al jaren niks meer voor, tig jaren geleden veel gekeken die zender, maar allang mee gekapt.

Nee, geen Disney streamingdienst voor mij.

Sunspot

Avatar

Of al die aanbieders moeten hun content aanbieden op een aparte site, maar dan tegen betaling per film, seizoen, serie.

Betaal je wel meer, maar toch beter voro o.a. mijzelf denk in toekomst. Of gewoon boxen kopen, losse films, maar dan fysiek.

Maar als het aangeboden wordt voor kwart van prijs en niet fysiek is, vind ik het ook een goeie optie Smiley face.

Ik verdom gewoon meerdere abbo's te nemen hiervoor. Heb al genoeg te btealen aan internet/tv alleen al.

BlackPowerWolf

Avatar

Ik snap het, natuurlijk snap ik het.... Maar wtf 2018?! Gewoon één streamingsdienst met alles dr'op en dr'an?

noah81

Avatar

Ik weet het nog niet. Ik denk gewoon af en toe een maandje. Ben wel een grote ngc fan. Vooral nazi megastructures is echt te gek

justmikemovies

Avatar

Ik ben zeker van plan om een abonnement te nemen op Disney+, zeker als ze vasthouden aan de combi-deal met Hulu, aar het gaat wel wat onoverzichtelijk worden als alle grote studio’s met een eigen dienst komen. Warner is al bezig met een nieuwe dienst terwijl ze ook DC Universe hebben, NBCUniversal zal ook wel met een antwoord komen en Sony zal wel iets aanbieden icm Playstation Plus en/of Film1.

Met een beetje mazzel floppen de NBCU en Sony diensten waardoor ze een partnerschap aangaan met Disney of Netflix, dat maakt het al wat overzichtelijker, maar dan blijven nog Disney/Hulu, Netflix, Amazon, WB/DC, en kleine spelers als Apple over. Ondertussen is Videoland het enige Nederlandse antwoord en dat is incompleet dankzij slechte medwerking van NPO, Talpa & de rest.

justmikemovies

Avatar

Ik ben zeker van plan om een abonnement te nemen op Disney+, zeker als ze vasthouden aan de combi-deal met Hulu, aar het gaat wel wat onoverzichtelijk worden als alle grote studio’s met een eigen dienst komen. Warner is al bezig met een nieuwe dienst terwijl ze ook DC Universe hebben, NBCUniversal zal ook wel met een antwoord komen en Sony zal wel iets aanbieden icm Playstation Plus en/of Film1.

Met een beetje mazzel floppen de NBCU en Sony diensten waardoor ze een partnerschap aangaan met Disney of Netflix, dat maakt het al wat overzichtelijker, maar dan blijven nog Disney/Hulu, Netflix, Amazon, WB/DC, en kleine spelers als Apple over. Ondertussen is Videoland het enige Nederlandse antwoord en dat is incompleet dankzij slechte medwerking van NPO, Talpa & de rest.

justmikemovies

Avatar

Ik ben zeker van plan om een abonnement te nemen op Disney+, zeker als ze vasthouden aan de combi-deal met Hulu, aar het gaat wel wat onoverzichtelijk worden als alle grote studio’s met een eigen dienst komen. Warner is al bezig met een nieuwe dienst terwijl ze ook DC Universe hebben, NBCUniversal zal ook wel met een antwoord komen en Sony zal wel iets aanbieden icm Playstation Plus en/of Film1.

Met een beetje mazzel floppen de NBCU en Sony diensten waardoor ze een partnerschap aangaan met Disney of Netflix, dat maakt het al wat overzichtelijker, maar dan blijven nog Disney/Hulu, Netflix, Amazon, WB/DC, en kleine spelers als Apple over. Ondertussen is Videoland het enige Nederlandse antwoord en dat is incompleet dankzij slechte medwerking van NPO, Talpa & de rest.

justmikemovies

Avatar

Ik ben zeker van plan om een abonnement te nemen op Disney+, zeker als ze vasthouden aan de combi-deal met Hulu, aar het gaat wel wat onoverzichtelijk worden als alle grote studio’s met een eigen dienst komen. Warner is al bezig met een nieuwe dienst terwijl ze ook DC Universe hebben, NBCUniversal zal ook wel met een antwoord komen en Sony zal wel iets aanbieden icm Playstation Plus en/of Film1.

Met een beetje mazzel floppen de NBCU en Sony diensten waardoor ze een partnerschap aangaan met Disney of Netflix, dat maakt het al wat overzichtelijker, maar dan blijven nog Disney/Hulu, Netflix, Amazon, WB/DC, en kleine spelers als Apple over. Ondertussen is Videoland het enige Nederlandse antwoord en dat is incompleet dankzij slechte medwerking van NPO, Talpa & de rest.

justmikemovies

Avatar

Ik ben zeker van plan om een abonnement te nemen op Disney+, zeker als ze vasthouden aan de combi-deal met Hulu, aar het gaat wel wat onoverzichtelijk worden als alle grote studio’s met een eigen dienst komen. Warner is al bezig met een nieuwe dienst terwijl ze ook DC Universe hebben, NBCUniversal zal ook wel met een antwoord komen en Sony zal wel iets aanbieden icm Playstation Plus en/of Film1.

Met een beetje mazzel floppen de NBCU en Sony diensten waardoor ze een partnerschap aangaan met Disney of Netflix, dat maakt het al wat overzichtelijker, maar dan blijven nog Disney/Hulu, Netflix, Amazon, WB/DC, en kleine spelers als Apple over. Ondertussen is Videoland het enige Nederlandse antwoord en dat is incompleet dankzij slechte medwerking van NPO, Talpa & de rest.

NieuwsFilm