Geanimeerde vertelling over een missie van Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi in de Star Wars-saga.
play

4,9 details

  • 98 Min
  • Animatie
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

Aan de frontlinies van de intergalactische strijd tussen goed en kwaad, nemen Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi en Padmé Amidala tegen duistere machten. Daarnaast heeft Anakin de zorg over zijn leerling Ahsoka. De sinistere schurken - onder leiding van Palpatine, graaf Dooku en generaal Grievous - willen heersen over het universum. De inzet is hoog en het lot van velen ligt in handen van de dappere Jedi ridders.

Regie
Dave Filoni
Cast
Samuel L. Jackson, Christopher Lee, Matt Lanter, Anthony Daniels, James Arnold Taylor, Dee Bradley Baker, Corey Burton, Kevin Michael Richardson, Ian Abercrombie, Nika Futterman, Tom Kane, Ashley Eckstein, Matthew Wood, Catherine Taber, David Acord.
Budget
$ 8.500.000
Opbrengst
$ 35.154.336
Release
05.08.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Dave Filoni | Cast: Matt Lanter (Anakin Skywalker), Ashley Eckstein (Ahsoka Tano), James Arnold Taylor (Obi-Wan Kenobi) | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2008.

George Lucas voltooide in 2005 zijn Star Wars-saga. Het verhaal over de galactische boerenjongen Luke en zijn vader Anakin ten tijde van onrust tussen de republiek en de separatisten is afgerond. Althans, dat dácht je. De Star Wars-franchise heeft een ander melkkoetje gevonden. Niks blue of green screen, het is Star Wars the Animated Movie![/i]

Van begin af aan was duidelijk dat George Lucas weinig opheeft met het regisseren van levensechte acteurs. Het liefst heeft hij alles onder controle, precies zoals hij, de bedenker van dit epos, het allemaal voor ogen ziet. Wat dat betreft heeft hij met Star Wars: The Clone Wars zijn hart op kunnen halen, ware het niet dat hij de regie over heeft gelaten aan Dave Filoni die een aantal episodes van de veelgeprezen animatieserie Avatar: The Last Airbender op zijn naam heeft staan.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Star Wars: The Clone Wars Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

chewy

"...[quote=IvarW]animatie mag dan soms wat houterig zijn (het was ook maar een klein budget) maar met de......"

IvarW

"...Animatie mag dan soms wat houterig zijn (het was ook maar een klein budget) maar met de voice cast e......"

Havoc

"...Of gewoon omdat de serie doorgaat op de 2D getekende tekenfilmserie? En die stijl daar dus al beslot......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Star Wars: The Clone Wars

acties