The Lion King (1994)

The greatest adventure of all is finding our place in the circle of life.

Een van Disneys beste films is opnieuw te bewonderen in de bioscoop. In 3D dit keer, maar dat is niet meer dan een aardigheidje.
play

8,4 details

  • 89 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Drama
  • Familiefilm
  • Musical
  • Verenigde Staten

In Afrika wordt de jonge leeuw Simba geboren als zoon van de leeuwenkoning Mufasa. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet, die nu niet langer de eerste troonopvolger is. Terwijl Simba een onbezorgde jeugd geniet in zijn vaders koninkrijk, smeedt Scar samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, en zo zelf de macht te kunnen grijpen.

Alt titel
Lion King 3D, De leeuwenkoning
Regie
Roger Allers
Rob Minkoff
Cast
Whoopi Goldberg, Jeremy Irons, Rowan Atkinson, James Earl Jones, Matthew Broderick, Cheech Marin, Jim Cummings, Jonathan Taylor Thomas, Nathan Lane, Robert Guillaume, Moira Kelly, Madge Sinclair, Ernie Sabella, Niketa Calame, Jason Weaver.
Budget
$ 45.000.000
Opbrengst
$ 788.241.776
Release
23.06.1994
Release NL
06.10.2011
Release DVD
06.12.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Roger Allers en Rob Minkoff | Cast: Matthew Broderick (volwassen Simba), James Earl Jones (Mufasa), Jeremy Irons (Scar), Jonathan Taylor Thomas (jonge Simba), Nathan Lane (Timon), Ernie Sabella (Pumbaa), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 1994/2011

Een toegevoegde dimensie laat zich dubbel en dwars uitbetalen lijken studio’s steeds vaker te concluderen. Het zal voor Disney een reden zijn geweest om The Lion King een make-over te geven. Zeventien jaar na de première stond de klassieker opnieuw bovenaan de box office in de Verenigde Staten. De vraag is natuurlijk of dat wel aan de 3D-omzetting valt toe te schrijven.

Opmerkelijk is het op zijn minst om de handgetekende animatiefilm van een derde dimensie te voorzien. 3D zorgt ervoor dat een film levendiger of realistischer wordt; waarom is dat nodig bij een tekenfilm? Het is bovendien ironisch te noemen dat zo’n tijdloze film, die bij velen nostalgie op zal roepen, op deze manier juist heel nadrukkelijk in het heden wordt geplaatst. Dat de film nu opnieuw een succes blijkt te zijn, heeft dus waarschijnlijk weinig te maken met de 3D-sensatie.

alle artikelen (4)

The Lion King Nieuwsberichten

Laatste reacties

Moviespecialist

"...Top film!!!! Ben erg blij dat deze film in de top 100 staat en ook erg blij dat volgens mij niemand......"

Tarkus

"...Zoals elke Disney animatiefilm is deze ook mooie gemaakt en ook leuk. Maar er zijn er betere (Jungl......"

jaime91

"...Ook een echte Disney Klassieker! Geweldige muziek, fantastische voicecast, prachtig verhaal, alles i......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Lion King

acties