Pareltjes onder de 90 minuten: een van de beste animatiefilms aller tijden

Pareltjes onder de 90 minuten: een van de beste animatiefilms aller tijden

'The Lion King' is na 30 jaar nog steeds een film voor jong en oud.

Er komen de laatste tijd wel vaker artikelen langs op FilmTotaal over films die onder de 90 minuten duren en die je op je 'te kijken'-lijstje moet zetten. Ook de onderstaande komediefilm is nog geen anderhalf uur lang maar ook zeker de moeite waard.

Het gaat hier om de wereldberoemde Disney-animatiefilm The Lion King, die in 1994 verscheen. Dit is dus maar liefst alweer 30 jaar geleden, maar de klassieker blijft tijdloos en weet nog steeds jong en oud te betoveren.

Verhaal
Het geliefde verhaal speelt zich af in Afrika en gaat over de jonge leeuw Simba, die wordt geboren als zoon van de leeuwenkoning Mufasa. De broer van laatstgenoemde, Scar, is echter behoorlijk jaloers en wil Mufasa's plaats innemen.

Terwijl Simba geniet van een onbezorgde jeugd in zijn vaders koninkrijk, smeedt Scar samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen om zo zelf te kunnen regeren.

Ontvangst
Ondanks het feit dat het hier gaat om een kinderfilm, zijn ook volwassenen onder de indruk van het meeslepende verhaal en de hartverwarmende personages die interessante en diepgaande dingen meemaken.


Niet zo heel gek dus, dat deze animatiefilm overal sterke cijfers scoort. Op Rotten Tomatoes scoort deze een zeer overtuigede 93% en op IMDb weer een 8,5, waardoor deze in de top 100 beste films aller tijden staat.

Kijken
Interesse in dit animatiepareltje, dat niet alleen gezien wordt als een van de beste tekenfilms aller tijden maar ook bekend staat om zijn prachtige muziek en hiervoor ook twee Oscars won (eentje voor het beste muzieknummer Elthon Jonh en de andere voor beste soundrack voor Hans Zimmer)?



Kijk The Lion King, die nog geen 90 minuten duurt en dus lekker wegkijkt, dan nu op Disney+ of Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair