The Incredibles (2004)

Twice the hero he used to be

Een nieuw hoogtepunt in het oeuvre van de meest succesvolle filmstudio ter wereld en tevens de beste superheldenfilm van het jaar.
play

8,0 details

  • 115 Min
  • Animatie
  • Actie
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
115 Min Verenigde Staten

Mr. Incredible is een superheld. Tenminste, dat was hij, tot een lading rechtzaken gericht tegen superhelden ervoor zorgde dat ze allemaal een nieuwe identiteit aangemeten kregen door de overheid. Bob Parr, zoals Mr. Incredible nu heet, leeft met zijn vrouw Helen (voormalig Elastigirl) en hun drie kinderen (Violet, Dash en Jack Jack) een normaal leventje, maar dat bevalt hem helemaal niet. Wanneer hij de kans krijgt om opnieuw de rol van superheld te spelen grijpt hij deze met beide handen aan. Het blijkt echter een val te zijn van een oude aartsvijand.

Regie
Brad Bird
Cast
Samuel L. Jackson, Holly Hunter, Jason Lee, Wallace Shawn, Craig T. Nelson, Teddy Newton, Lou Romano, Sarah Vowell, Michael Bird, Eli Fucile, Spencer Fox, Jean Sincere, Wayne Canney, Maeve Andrews, Dominique Louis.
Budget
$ 92.000.000
Opbrengst
$ 631.442.092
Release
04.11.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Brad Bird | Cast: Craig T. Nelson (Bob Parr/Mr. Incredible), Holly Hunter (Helen Parr/Elastigirl), Brad Bird (Edna Mode), Jason Lee (Syndrome), Samuel L. Jackson (Frozone), e.a.

Zelfs Steven Spielberg moet wel eens jaloers zijn op de meer dan vlekkeloze reputatie die animatiestudio Pixar wereldwijd geniet. Vanaf het moment dat met ingehouden adem het revolutionaire Toy Story werd uitgebracht, heeft iedere nieuwe Pixar-film een creatief en commercieel hoogtepunt gemarkeerd. En nog blijken de meesters van de digitale animatie hun kruit niet verschoten te hebben, want The Incredibles is ronduit fantastisch: niet alleen alwéér het beste wat Pixar ooit gemaakt heeft, maar ook de beste superheldenfilm van 2004, en überhaupt één van de beste films die dit jaar zijn uitgebracht. De bundeling van krachten met schrijver/regisseur Brad Bird (The Iron Giant, The Simpsons) heeft een absolute knaller opgeleverd, een heerlijke avonturenfilm die op alle fronten bevredigt.

Het verhaal, dat draait om een gezin van superhelden, zit vernuftig in elkaar. De proloog speelt zich af in een futuristisch uitziend verleden (denk aan de van gadgets vergeven wereld uit oude Bondfilms) en laat ons een glimp zien van het gouden tijdperk van de ‘Supers’, zoals Mr. Incredible. Op handen gedragen door vredelievende burgers en gesteund door de overheid zorgen hij en zijn collega’s, waaronder de kittige Elastigirl, ervoor dat schurken als de Franse superboef Bomb Voyage achter de tralies belanden. Maar het tij keert wanneer de afgunst van de gewone man om de hoek komt kijken. Ineens regent het aanklachten tegen de Supers, die naast groot goed ook klein leed veroorzaakt blijken te hebben. Onder druk van de regering verdwijnt de ene na de andere held in het Superhero Relocation Program, om als gewoon burger een leven in anonimiteit te leiden.

alle artikelen (17)

The Incredibles Nieuwsberichten

Laatste reacties

jaime91

"...[quote=Steadicam]Daar heeft ze inderdaad wel wat van weg, maar Edna Mode is gebaseerd op / ode aan......"

Steadicam

"...[quote=jaime91]Edna Mode die iets weg heeft van een soort van mini Ushi (het typetje van Wendy Van D......"

notReal

"...Vooral het begin en de opzet geniet ik van: de documentaire-achtige stijl, maar dan in animatievorm......."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Incredibles

acties