Was jou dit 18+ grapje opgevallen in 'The Incredibles'?

Was jou dit 18+ grapje opgevallen in 'The Incredibles'?

Wanneer Syndrome oog in oog komt te staan met zijn oude rolmodel valt hem iets op.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat bepaalde animatiefilms meer voor volwassenen zijn bedoeld dan voor kinderen, maar soms worden er ook behoorlijk 'pikante momenten' in de films voor de jongsten onder ons gestopt die kinderen gelukkig niet mee krijgen. In The Incredibles zit ook zo'n moment.

Pixar heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Denk maar aan Toy Story, Wall-E en Coco om er maar een paar te noemen. In 2004 bracht de geliefde animatiestudio de prachtige The Incredibles van regisseur Brad Bird uit (die ook al een 18+ grapje verstopte in zijn Ratatouille).

Verhaal
De film draait om Mr. Incredible, een van de bekendste superhelden, of beter gezegd, dat was hij. Een lading rechtszaken heeft ervoor gezorgd dat superhelden allemaal nieuwe identiteiten hebben gekregen van de overheid en vandaag de dag overbodig zijn. Mr. Incredible is dus weer gewoon Bob Parr.

Samen met zijn vrouw Helen, de voormalige superheldin Elastigirl, en hun drie kinderen, leidt hij een normaal en saai leventje, maar dit bevalt hem allesbehalve. Wanneer hij een kans krijgt om opnieuw een superheld te kunnen spelen grijpt hij deze dan ook met beide handen aan, maar het is niet wat het lijkt...

Val
Wat blijkt, het gaat hier om een val van een voormalige fan. Jaren geleden weigerde Mr. Incredible samen te werken met de kleine Buddy, die nu onder de naam Syndrome uit is op wraak en superhelden aan het uitroeien is. Laatstgenoemde heeft het ook op de familie van Parr gemunt, maar daar wil de superheld natuurlijk een stokje voor steken.


Samen met zijn gezin neemt hij het op tegen Syndrome, die grootste plannen heeft. Op zijn privéeiland nemen ze het tegen elkaar op, maar op een gegeven moment is Syndrome de familie te slim af en weet hij ze te vangen. Daar spreekt hij een kort maar krachtig 18+ zinnetje uit.

Druk bezig
Wanneer Syndrome de Parr-familie weet te vangen met een van zijn uitvindingen ziet hij dat Mr. Incredible en Elastigirl kinderen hebben. De schurk lacht en zegt: "and got busy!".


De jongste kijkers zullen dit niet begrijpen, maar de volwassenen weten wat Syndrome bedoelt. Bekijk het moment in kwestie hierboven terug.

NieuwsFilm

meest populair