Celebrity

Milla Jovovich is ervan overtuigd dat 'Hellboy' (2019) een cultfilm wordt

"Al mijn leukste films zijn door de critici vernietigd."

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
Het gaat niet zo goed met de nieuwe Hellboy van regisseur Neil Marshall. De superheldenhorrorfilm verscheen vorige week donderdag in de bioscoop en is sindsdien door aardig wat mensen afgekraakt, zij het voornamelijk door recensenten. Daarnaast brengt de film met in de titelrol David Harbour niet bepaald veel geld op. Dat het een kritische en (tot dusver) financiële flop geworden is vindt één van de hoofdrolspelers ontzettende onzin. We hebben het over Milla Jovovich, die slechterik Nimue speelt.

Via een bericht op Instagram deelde ze haar verhaal en ging zelfs zover dat ze Hellboy een cultfilm noemt. "Het eerste weekend is altijd zenuwslopend en met 'Hellboy' is het niet anders," begint de 43-jarige actrice. "Je werkt superhard om iets leuks en vermakelijks te maken, alleen maar om vervolgens alle negatieve recensies van filmcritici op te vangen. Maar hé! That's showbizz, baby!"

Jovovich vatte daarna een reeks van haar films op die allemaal één ding gemeen hebben. "Het enige wat ik zeg voordat ik naar bed ga: al mijn leukste films zijn door de critici vernietigd. Het is verdomd hilarisch. 'Dazed and Confused?' Serieus? Een klassieker. 'The Fifth Element!' Je zou denken dat het de slechtste film ooit was als je de recensies uit 1998 leest. 'Zoolander?' Vernietigd. 'Joan of Arc?' Een ramp. 'Resident Evil?' Laten we het daar maar niet over hebben."

Cultfilm
De actrice is er heilig van overtuigd dat er momenteel een pareltje in de bioscoop draait. "Al die films zijn nu cultklassiekers. Allemaal. En dat zal deze ook worden. Let op mijn woorden. Waarom? Ten eerste vanwege de geweldige acteurs. David Harbour, Ian McShane, Daniel Dae Kim, Sasha Lane. Ze zijn allen zo verdomd geweldig en getalenteerd. De film is daarom al het bezoeken waard. Met name één die zo leuk is om te beleven."

Daarna vertelt Jovovich dat de bedenker van Hellboy - striptekenaar en schrijver Mike Mignola - nauw betrokken was bij de film. Hij zorgde ervoor dat zijn visie gerespecteerd werd. Ook prees de actrice filmmaker Neil Marshall de hemel in. "Hij bracht ons 'The Descent.' Eén van de beste horrorfilms ooit," zo zegt ze zelf en eindigt: "Vertrouw me. Je zult het naar je zin hebben met de nieuwe 'Hellboy.' Ik bedoel, een recensent zei: 'Het is een luidruchtige, bloederige puinhoop waar enkel tieners van kunnen houden.' Hell yeah, Hellboy! Laten we lol trappen!"

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Als je haar mag geloven speelt ze alleen maar in cultklassiekers.

The Fifth Element is wel een hele goede sf.

Moviemagic

Avatar

Ik heb de film (nog) niet gezien en de reden is alleen al Milla Jovovich als Nimue. Ik vind haar normaal niet per se slecht maar ik de beelden die ik gezien heb van de film lijkt me ze totaal miscast. Ik wacht wel totdat hij op een streamingdienst komt en beslis dan wel of het een cultklassieker is.

Wilmar

Avatar

Ik heb mij er prima mee vermaakt. Vooral de scène met het wisselkind, dat rechtstreeks uit de comics komt. En Harbour is een prima Hellboy, ik heb Perlman geen moment gemist. De enige klacht die ik zou kunnen hebben is dat het scenario echt ramvol gepropt is met allerlei personages waar de film erg druk van wordt. De scène met Merlijn hadden ze in principe er zo uit kunnen snijden zonder dat je iets zou hebben gemerkt.

Goku32

Avatar

De enige film die ik van haar leuk vind is met Bruce the fifth element. Verder kan ik niet 1 2 3 films opnoemen die leuk zijn met haar er in

Gigan72

Avatar

@Goku
Ik vindt de eerste Resident Evil een leuke film
The Fifth Element is wel haar beste film.

Spider-fan

Avatar

Dat maakt wel duideijk hoe ze over haar films denkt en waarom ze er toch mee doorgaat. Ze denkt dat een film die slecht ontvangen wordt gelijk staat aan een cultfilm.

Het is jammer dat als Mignola zo dicht erbij betrokken is, men niet een film maakt die visueel echt op de strip lijkt, zoals Sin City. Zoiets wordt erg gewaardeerd, zeker in het geval van die film, maar over het algemeen vrij weinig gedaan.

nieuwslaatste nieuws

meest populair