Algemeen

Nieuwe 'Star Wars'-films op andere plek in de tijdlijn

Gaat ook Star Wars aan de haal met tijdlijnen?

door Bram de Groot om 05:00 in Algemeen
Het wordt Walt Disney / Lucasfilm door sommigen verweten dat ze teveel teruggrijpen op de originele trilogie en daardoor te weinig risico nemen met de vervolgfilms. Ondanks dat ze dit met The Last Jedi zeker trachtten te doen, lijkt het erop dat ze met de films na Star Wars: The Rise of Skywalker helemaal een andere koers volgen.

In gesprek met Entertainment Weekly zei Lucasfilm president Kathleen Kennedy dat de films na 2019 op een heel ander moment in de tijdslijn gaan afspelen.


"We kijken of we vrij abrupt een of andere weg in kunnen slaan. Het is nog steeds Star Wars en het vasthouden aan het DNA van wat George creëerde is nog steeds erg belangrijk voor ons. Ik denk dat dit een enorme kans is om de Melkweg binnen te stappen op een andere plek in de tijdlijn."

Recent werd duidelijk dat de franchise een korte pauze neemt en dat er dan wordt ingezet op de nieuwe verhalen waaraan The Last Jedi-regisseur Rian Johnson en Game of Thrones-schrijvers David Benioff en Dan Weiss de afgelopen jaren hebben gewerkt. Eerst dus nog J.J. Abrams' The Rise of Skywalker!

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Waarom krijgt die Ryan Johnson dit allemaal te doen?
Wat (met uitzondering van het regisseren van één redelijk fatsoenlijke film (Looper)) heeft hij gedaan om mensen te laten denken dat hij dit kan?

voldemort8690

Avatar

centr1co, The Last Jedi was enorm goed, alleen je moet je hersenen wat gebruiken om de film te snappen en daarom hebben velen mensen kritiek op deze film, omdat ze niet willen nadenken , ze willen enkel hersenloos entertainment

Renegade

Avatar

Sorry maar the last Jedi was toch echt de zwakste.....alhoewel The phantom menace was ook niet best, op de vecht scene na met Darth Mail.

Devenace

Avatar

Komen de fanboys nu met “je moet TLJ snappen” aan... dus omdat iemand de film superslecht vond is dan volgens de fanboys omdat ze de film niet snapten. LOL

Wilmar

Avatar

The Last Jedi was geen slechte film, het was een ongebruikelijke film voor het Star Wars universum, en dat vond ik juist verfrissend: hoewel de Empire invloeden er duimendik bovenop lagen, wist Johnson een paar keer te verrassen. Dat de verrassingen niet bevielen... Tja... Dat is aan de individuele kijker. Wel grappig dat de meeste mensen die ik ken en ook al ruim veertig jaar Star Wars kijken, The Last Jedi allemaal zonder uitzondering een fantastische film vonden. Inmiddels heb ik die film al tien keer gezien, en ik geniet er nog steeds van.

weszz

Avatar

The Last Jedi liet vele dingen die opgebouwd waren ter niet doen in luttele seconde. En vele dingen waar men naar uit keek doen alsof ze niks waren. Nam de grap met 'the force' en liet personages overkomen als slappe aftreksels van wat ze zouden kunnen zijn.

Sorry maar een beetje fan van Star Wars kan TLJ niet als goed bekronen. Dat je als film fan de film kon pruimen kan ik wel inzien.

GreenHornet

Avatar

Ze hadden beter James Gunn moeten vragen

LeonardoPacino

Avatar

@voldemort8690:

Het is wel heel erg zwak om iets dergelijks te melden zonder het te onderbouwen.

Maar goed, orakel voldemort8690, verlicht ons met uw wijsheid en laat ons versteld staan van het meesterwerk dat aan ons voorbij is gegaan.

Devenace

Avatar

Net de eerste 7 minuten van the Mandalorian gezien, en nu al beter en spannender dan de laatste twee films.
Hyped.

HvO

Avatar

Dat er in comments door sommige nog positief over TLJ wordt gesproken vind ik echt verbazingwekkend. Ik, en vele met mij zullen nooit meer iets kijken waar Ryan Johnson aan heeft gewerkt. TLJ is niet alleen een verschrikkelijk slechte franchise dodende Star Wars film, het is een verschrikkelijke slechte film.

Het enige signaal wat ik persoonlijk af kan geven aan Lucasfilm/Disney is financieel en zal aan TROS dan ook geen eurocent uitgeven. Ik hoop dat genoeg mensen dit zullen doen waardoor Lucasfilm/Disney geen andere keuze heeft dan Kennedy en haar hele SJW gevolg incl. Johnson te ontslaan. Onkruid moet je er immers ook met de wortel uittrekken. Ik hoop dat er daarna met nieuw leiderschap gewerkt kan worden aan de wederopbouw van de mooiste franchise uit de filmgeschiedenis.

Bovenstaande afdoende beargumenteren lukt niet in een FT comment dus verwijs ik naar YT:
Why Star Wars: The Last Jedi is a Complete Cinematic Failure
A Critique of Star Wars: The Last Jedi

NieuwsFilm

meest populair