Algemeen

Warner Bros. niet blij met J.K. Rowling na uitspraak over Johnny Depp

Schrijfster was te open over Johnny Depp.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Dit weekend werd duidelijk dat de positie van Johnny Depp in de Fantastic Beasts-filmreeks niet helemaal zeker is. De rechtszaak rond de mogelijke mishandeling van zijn ex Amber Heard doet het aanzien van de acteur geen goed. Nu is de studio ook niet blij met schrijfster J.K. Rowling.

Rowling, het meesterbrein achter de Harry Potter-verhalen, liet in het verleden openlijk weten de acteur te steunen. Ondanks dat ze in 2017 op de hoogte was van de situatie, gaf ze aan dat de filmmakers en Rowling zelf voet bij stuk hielden met de wetenschap dat niet iedereen blij was met de rol van Depp en een recasting eisten. Haar woorden achtervolgen haar nu.

Verdere onrust binnen Warner Bros.
Volgens een bron van The Post "hadden velen bij Warner Bros. gewild dat Rowling niet zo sterk voor Depp was uitgekomen. Doordat Rowling haar mening zo openbaar deelde, zouden zij nu met de rug tegen de muur staan." Het lijkt er steeds meer op dat Warner Bros. nog erg twijfelt over wat te doen.

Een recasting na Fantastic Beasts and Where to Find Them had duidelijk minder impact gehad. Nu Depp een groot aandeel heeft in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald wordt dat mogelijk wat lastiger. Voorlopig draaien de camera's voor deel drie nog niet. Even geleden werd duidelijk dat Warner Bros. het script een betere kwaliteit wil geven.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

voldemort8690

Avatar

zolang er niets bewezen is of een uitspraak is geweest met je hem toch niet veroordelen, dit gebeurde ook bij james gunn van the gaurdians of the galaxy over vroegere uitspraken die hij ooit eens gedaan heeft. kinderachtig is dat allemaal

Moarhh88

Avatar

Als dat zo is, is dat echt de grootste onzin. Waarom negeert de media Johnny's bewijs? Waarom word er geen zorgen gemaakt over Amber's rol in Aquaman 2? Johnny's vinger was gewoon afgehakt door die tr*t. Hij lijkt wel Michael Jackson 2. (ja, Michael was ook hoogwaarschijnlijk onschuldig, maar de media vind al die informatie ook niet interessant genoeg blijkbaar). Mja, tuurlijk, laten we mensen oordelen gebaseerd op de uitspraken van stelletje shady mensen. Geweldig die metoo movement...

Deweb

Avatar

@voldemort: Daar denkt men in de praktijk helaas toch vaak anders over.

Overigens zou een recasting op dit moment nog best kunnen. Immers hebben ze Perkamentus ook hercast in de originele filmserie. Weliswaar omdat ze niet anders konden, maar toch.
En aangezien het een film over magie is, moeten ze het kunnen verklaren. Iets met transfiguratie ofzo.

Filmgast2.0

Avatar

Met een rol die in deel 1 voornamelijk door Colin Farrel gespeeld werd, en het gaat om een tovenaar, is het toch niet zo lastig om in deel 3 een andere acteur te gebruiken? Je gooit er één á twee zinnetjes in waarom hij er anders uit ziet en je hebt het probleem opgelost. Juist in dit universum is dat zeer acceptabel.

Goov25

Avatar

Ik denk dat het WB weinig uitmaakt wie er nu de meeste schuld heeft. Ophef is ophef, en dat hebben ze liever niet. Begrijpelijk ook.

Limoen

Avatar

Alsof het al dan niet ontslaan van Johnny een lauter principiële kwestie is, ze zijn natuurlijk ook gewoon bang dat het volgende deel minder op gaat leveren wanneer ze niet kiezen voor ontslag.

Gyros regime

Avatar

Tegenwoordig wordt men al veroordeeld door de pers voordat de rechter uitspraak heeft gedaan .. zie wat de documentaire van MJ teweeg heeft gebracht, ondertussen blijkt e.e.a. niet te kloppen aan de documentaire, maar zelfs al is er in 50 jaar niks bewezen.. de mensen geloven als domme schapen werkelijk alles..

Goku32

Avatar

Jezus volgends mijn gaat het er om dat die een goeie rol neer zet wat die buiten het werk doet is niet belangrijk toch

Artificialis

Avatar

Johnny Depp was niet de reden dat The Crimes of Grindelwald door sommigen zo matig werd ontvangen. Een volstrekt onlogische beslissing om hem nu te verwijderen. Daarmee bezegelen ze hun eigen lot.

Maac

Avatar

Het blijven bizar slechte films, met of zonder Depp. Een prestatie als je jezelf zó kan vervelen dat je zoiets kan afkijken.

kokosnoot

Avatar

Ik denk dat ze zich beter inderdaad met het script mogen bezig houden! Blijf je daar aan de top van Warner Bros vooral zorgen maken maar dan vooral waar het met de laatste film mis ging. Want nog een keer zo een flop en de meeste mensen blijven weg bij deze serie.

Pepej

Avatar

Alleen door zijn rol zou ik de film wel willen zien, en dat is best lang geleden dat ik dat bij Depp had; was een beetje zn maniertjes moe, t opgetrokken wenkbrauwtje, dark shadows; zn buitenissige uitdossingen, lone ranger... begon zo'n beetje bij zn rol in once upon a time in mexico, CIA agentje dat danny trejo piepelt... tuurlijk en dan zn uitgeboorde, uitgebloede ogen; teveel Depp rariteiten te weinig Hayek rondingen...
Maar grindelwald daarentegen knalt van t doek af zelfs in de trailers.
Ondanks al blijft hij een van de beste en veelzijdigste acteurs van zijn generatie, geweldige rollen..
Belachelijk om iemand op voorhand al zo gretig te willen laten vallen over relationele sores..

Sunspot

Avatar

Hallo, is er al iets bewezen dan

Sunspot

Avatar

Ik heb meer het idee dat Hear en Depp even schuldig zijn aan alles, gewoon een koppel dat niet werkt, maar toch doorgaat.

Swoieso had Heard er meer belang bij om het goed te houden met Depp, totdat ze gnoeg in the picture zou zijn in Hollywood.

NieuwsFilm

meest populair