Algemeen

Twee opvallende cameos in 'Shazam!'

De regisseur onthult zijn cameo, terwijl de tweede cameo niet is wat het lijkt.

door Corneel Vanfleteren om 12:16 in Algemeen
In een superheldenfilm zoeven tegenwoordig heel wat helden voorbij voor een kort optreden, om even de aandacht te prikkelen van het publiek. Of om te hinten naar een groter Cinematic Universe. Cameos van de regisseur zijn dan weer al erg lang gangbaar in Hollywood. Beide soorten zitten in Shazam!, de film over een jongen die een superheld wordt als hij het toverwoord shazam roept.

Waarschuwing: dit artikel bevat spoilers!

Allereerst de cameo van regisseur David F. Sandberg: die onthulde op Instagram dat hij een van de Crocodile Men speelde. Sandberg verstopte zich onder een groot latex masker van een krokodillenkop en hees zich in een zwart pak. Onherkenbaar!

Bekijk de foto's en filmpjes van de transformatie hieronder:Niet Henry Cavill
En dan is er nog de tweede, opvallende cameo. Aan het einde van de film duikt opeens Superman op in de kantine van Fawcett Central, dienblad in de hand. Het gezicht van de Man van Staal is niet te zien.

Het is dan ook duidelijk dat deze Superman niet gespeeld wordt door Henry Cavill, die de rol in de DC Cinematic Universe speelt sinds Man of Steel (2013). Nochtans werd Cavill wel benaderd: het oorspronkelijke plan was om Cavill de rol te laten spelen voor deze korte scène. Conflicten met de planning en het feit dat het duidelijk is dat Cavill klaar is met het personage, lieten producer Peter Safran beslissen om de rol van Superman te laten spelen door Ryan Handley, die het stuntwerk van het personage Shazam al voor zijn rekening nam. Zo was de wissel makkelijk te doen: Handley had al getraind om een gespierd lichaam te krijgen, de wissel zou zo niet opvallen.

Is het jammer dat Henry Cavill niet terugkeerde als Superman of is de film beter door zijn afwezigheid? Laat het weten in de reacties!

Shazam!, met Zachary Levi in de titelrol, speelt nu in de bioscoop.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Zeker jammer dat Cavill het niet was, zijn gezicht ook op beeld zou komen :(.

En is die gast nou echt klaar met Superman, nee toch. Maar sowieso planning zat in de weg dus

Innocent

Avatar

Denk niet dat Henry cavill zo zeer klaar is om superman te spelen, mits DC blijft door gaan met de DCEU. Maar als stand alone film zie ik cavill nog wel terug komen. Man of steel heeft hem immers wel op de kaart gezet.

Decepticon

Avatar

Die van Sandberg noem ik geen cameo, een cameo is imo dat je ook herkenbaar in beeld bent en dat was hij dus niet.
Superman herken je iig aan zijn pak, maar ik vind het heel jammer dat Cavill het niet was, zou veel mooier zijn geweest als hij het was en dan ook gewoon vol in beeld.

Shifty777

Avatar

Als ze Henry Cavill wel hadden kunnen krijgen, hadden ze hem Superman met snor moeten laten spelen. Dat was pas humor (en zelfspot) geweest! ;)

ThEnd

Avatar

Caped Crusader = Batman

Boer

Avatar

Cool!

CorneelVf

Avatar

@thEnd Hola! Dat klopt natuurlijk niet! Dank je voor je oplettendheid, ik heb het aangepast!

NieuwsFilm

meest populair