Algemeen

Het einde van 'Star Wars: The Rise of the Skywalker' werd aangepast tijdens opnames

Terwijl de camera's al draaiden, besloot J.J. Abrams een nieuw plotelement toe te voegen, waardoor het einde aangepast moest worden.

door Steven van der Vegt om 12:52 in Algemeen
Terwijl Star Wars: The Rise of the Skywalker al halverwege het opnameproces was, besloot J.J. Abrams plots het einde van de film aan te passen. Dit gaf actrice Daisy Ridley, die te zien is als Rey in de nieuwe trilogie, toe in een interview met Fox 32.

"J.J. vertelde me wat het einde was, vervolgens las ik het script, daarna bleef het einde wat veranderen", vertelde Ridley de verslaggever. Vervolgens gaf ze aan dat de regisseur en scenarist gedurende het opnameproces plotseling besloot nog een nieuw plotelement aan de film toe te voegen. Schijnbaar vergde dit wederom een aanpassing van het einde van de film.

Nieuw plotelement
Deze stelling doet natuurlijk gissen naar het nieuwe plotelement. Eerder onthulde producent Kathleen Kennedy dat de terugkeer van Emperor Palpetine in het afsluitende deel al heel lang de planning stond. Dit laatste nieuws roept echter de vraag op of juist dit niet het nieuwe plotelement zou kunnen zijn waar Ridley het over heeft. Als tijdens het opnameproces pas werd gekozen om deze iconische schurk uit de reeks terug te brengen, zou dat immers wel wat wijzigingen met zich meebrengen.

Voorlopig blijft het echter speculeren, zelfs voor de acteurs. In hetzelfde interview gaf Daisy Ridley immers toe dat ze niet weet wat ze straks voor einde op het grote scherm gaat zien. Het is bij dergelijk grote films dan ook niet ongebruikelijk om een einde aan te passen of zelfs meerdere eindes te schieten. De film komt pas in december uit, in de tussentijd kan er nog een hoop aangepast worden en tot die tijd kunnen fans weer volop hun eigen theorieën erop loslaten.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Dit komt wel vaker voor bij het maken van een film.

GreenHornet

Avatar

Er is dus nooit een einde geweest op papier.
Nooit een rode draad.

23VDV23

Avatar

De manier waarop het hier staat beschreven is wat misleidend. Op andere plekken las ik dat het vooral om nuance-verschillen ging, dan wel kleine toevoegingen. Niets dat rigoureus anders was. Maar goed, dit stookt natuurlijk meer op tot clicks en discussie.

Ronin75

Avatar

Ongelooflijk! Heb je een interessante wending, gaan ze die aan de grote klok hangen. Man man ze zijn echt ten einde raad.

nieuwslaatste nieuws

meest populair