Terugkeer bekende Star Wars-schurk was altijd al de bedoeling

Terugkeer bekende Star Wars-schurk was altijd al de bedoeling

Producer Kathleen Kennedy ontkent geruchten dat het slechts om een crowd pleaser zou gaan.

Afgelopen weekend kwam tijdens het Star Wars Celebration Event in Chicago de eerste teaser online voor J.J. Abrams's Episode IX - The Rise Of Skywalker. Veelbesproken is het einde waarbij de fans positief verrast werden door de onthulling van een oude bekende.

Vlak voordat de titel in beeld kwam, was namelijk de duivelse kakellach te horen van Emperor Palpatine, gespeeld door Ian McDarmid. Hij was voor het laatst te zien in Revenge Of The Sith uit 2005 en bevestigde hoogst persoonlijk zelf zijn aandeel.

Naderhand ontstonden al snel geruchten over hoe zijn rol onderdeel kan gaan uitmaken van deze laatste aflevering. Tenslotte was hij in The Force Awakens en The Last Jedi nog compleet afwezig. Sommige fans vermoeden dan ook dat zijn terugkeer vooral een manier is om de populariteit van de reeks, die met The Last Jedi toch een kleine deuk opliep, weer te doen stijgen, maar producer Kathleen Kennedy ontkent dit tegenover Yahoo! Entertainment.

Onderdeel van grootste plannen
"We wisten nog niet precies hoe, maar dat hij in Episode IX zou zitten, stond al heel lang vast", aldus Kennedy. Natuurlijk kunnen de fans nu gaan speculeren over wat dit betekent voor de toekomst van de franchise.

Is het misschien een opzetje en wordt Palpatine de rode draad in de nieuwste trilogie van Rian Johnson? We gaan het zien op 19 december, want dan kunnen we allemaal weer naar een galaxy, far far away.



NieuwsFilm

meest populair