Algemeen

Terugkeer bekende Star Wars-schurk was altijd al de bedoeling

Producer Kathleen Kennedy ontkent geruchten dat het slechts om een crowd pleaser zou gaan.

door Arjen Rooseboom om 04:00 in Algemeen
Afgelopen weekend kwam tijdens het Star Wars Celebration Event in Chicago de eerste teaser online voor J.J. Abrams's Episode IX - The Rise Of Skywalker. Veelbesproken is het einde waarbij de fans positief verrast werden door de onthulling van een oude bekende.

Vlak voordat de titel in beeld kwam, was namelijk de duivelse kakellach te horen van Emperor Palpatine, gespeeld door Ian McDarmid. Hij was voor het laatst te zien in Revenge Of The Sith uit 2005 en bevestigde hoogst persoonlijk zelf zijn aandeel.

Naderhand ontstonden al snel geruchten over hoe zijn rol onderdeel kan gaan uitmaken van deze laatste aflevering. Tenslotte was hij in The Force Awakens en The Last Jedi nog compleet afwezig. Sommige fans vermoeden dan ook dat zijn terugkeer vooral een manier is om de populariteit van de reeks, die met The Last Jedi toch een kleine deuk opliep, weer te doen stijgen, maar producer Kathleen Kennedy ontkent dit tegenover Yahoo! Entertainment.

Onderdeel van grootste plannen
"We wisten nog niet precies hoe, maar dat hij in Episode IX zou zitten, stond al heel lang vast", aldus Kennedy. Natuurlijk kunnen de fans nu gaan speculeren over wat dit betekent voor de toekomst van de franchise.

Is het misschien een opzetje en wordt Palpatine de rode draad in de nieuwste trilogie van Rian Johnson? We gaan het zien op 19 december, want dan kunnen we allemaal weer naar een galaxy, far far away.9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Ik geloof niet dat het al de tijd de bedoeling was geweest om palpatine terug te halen. Ik denk puur dat ze dat doen omdat de vorige het niet zo goed gedaan heeft. En ze willen geweldig afsluiten en daarom brengen ze hem terug

DjZiggy

Avatar

Ik denk dat palpatine de vader is van darth vader. En ray de bastaard dochter van luke.

DjZiggy

Avatar

Ik denk dat palpatine de vader is van darth vader. En ray de bastaard dochter van luke.

23VDV23

Avatar

@Goku32: zo slecht heeft TLJ het niet gedaan. Natuurlijk, minder opbrengst dan TFA, maar dat is verder ook niet heel gek. Verder heeft hij nog steeds enorm veel geld opgebracht, waren critici erg enthousiast en bewijzen publieksonderzoeken, ondanks het feit dat de tegenstanders op online platforms het meest vocaal zijn, dat het overgrote deel van het publiek ervan genoot. Het is ook een beetje zoeken naar dingen om over te klagen. Na IX kun je pas aanvoelen in hoeverre er een plan was of niet voor dit soort dingen.

Chrischzz

Avatar

Opzich logisch.
Naast Darth Vader was hij toch wel de betere schurk van de Star Wars films.

Snoke viel enorm tegen.

Ben alleen benieuwd hoe ze zijn toch niet dood zijn gaan verklaren.

Frietgezicht

Avatar

@ Chrischzz, als je alle (of zelfs een paar) Star Wars films gezien hebt of terug kijkt begrijp je wel dat ze het juist niet hoeven te verklaren.

kokosnoot

Avatar

Hij ging dood in het 3e deel van de originele verhaallijn. Dan nu plots weer overleeft en hij is terug. Hij is een leuk karakter en denk dat het leuk is voor de film maar beetje ongeloofwaardig is het wel. Natuurlijk gaat er dan een uitleg komen hoe hij dat overleeft heeft bla bla. Nee, Echt iets goed heb ik van starwars nooit meer gezien. Dat niveau van de 1e twee films is nooit meer gehaald. Ik denk in de toekomst andere tijd&verhaallijn heel verstandig. Dan zitten ze niet meer vast aan het verleden. Kan het miss weer eens echt goed worden.

Spider-fan

Avatar

Het blijft een soort fan-service op deze manier. Je maakt SW-fans het meest blij met het terughalen van een villain uit de originele trilogie. Dat was met Darth Vader al zo in Rogue One, en nu ook Palpatine.
Het probleem met SW is dat de originele trilogie heilig is, en wat je er verder ook mee doet en aan toevoegt het zal nooit uit de schaduw van de originele trilogie komen. Het beste wat je kunt doen, en wat Abrams dus ook heel slim gedaan heeft met The Force Awakens, is een soort remake ervan maken.

Valentijn

Avatar

Pas op spoiler alert in de Star Wars comics en romans uit de jaren 90 is Palpatine al meerdere keren uit de dood teruggekeerd als kloon , zou mij niet verbazen als dit nu ook het geval is

nieuwslaatste nieuws

meest populair