'Deadpool' blijft R-rated en Marvel is blij met duizenden nieuwe Marvel-personages

Kevin Feige over Deadpool en andere terugkerende helden.

Het was al duidelijk dat Deadpool onder Walt Disney doorgaat en dat het Marvel Cinematic Universe op den duur verrijkt wordt met de helden uit de wereld van de X-Men en Fantastic Four. Marvel-baas Kevin Feige gaf zijn visie op deze toekomst!

In gesprek met Variety zei Feige dat Ryan Reynolds' Deadpool niet zal veranderen. Dat hoeft ook niet: "Toen wij werden gekocht, zei Bob tegen ons, 'als het niet kapot is, repareer het dan niet'. Zonder twijfel blijkt dat Deadpool werkt, dus waarom zouden we het veranderen?" De kans is groot dat Disney Deadpool (voorlopig) buiten het Marvel Cinematic Universe houdt, gezien de R-rating.

Terugkeer van duizenden personages
Ook ging Fiege in op de terugkeer van de vele andere personages naar het MCU:


"Bij Marvel Studios hebben we hebben 12 jaar lang allerlei verhalen van personages omarmd en bekeken die nog nooit naar het scherm waren gebracht. Soms waren er momenten waarop we een bijfiguur of een referentiepunt of iets anders voor een film wilden gebruiken en dan zei onze juridische afdeling, 'vergeet niet dat die personages op die andere lijst staan waar je er geen toegang tot hebt.'

Ik heb het niet over Professor X of Wolverine, maar er zijn duizenden personages binnen die merken. We haalden onze schouders op en gingen op zoek naar een oplossing. Het is leuk om dat niet meer te hoeven doen."

Eerder zei Feige dat het nog een flinke tijd duurt voordat we mutanten in hoofdrollen zien in het Marvel-filmuniversum. Er staan namelijk al veel films gepland voor de komende jaren. Deze films worden over een paar maanden onthuld.

NieuwsFilm

meest populair