Algemeen

Horrorsprookje 'Gretel and Hansel' met Sophia Lillis (It) verschijnt begin 2020

Klassiek sprookje krijgt een duistere twist!

door Jeffrey Kouters om 10:34 in Algemeen
Orion Pictures' Gretel and Hansel, een duistere hervertelling van het klassieke sprookje Hans en Grietje, heeft een releasedatum gekregen, zo weet The Hollywood Reporter te melden. Er is ook een eerste omschrijving van het verhaal vrijgegeven.

Het werk van de gebroeders Grimm vormt al jaar en dag de inspiratie van vele Hollywoodproducties. Volgend jaar verschijnt er een nieuwe filmversie van Hans en Grietje, een verhaal dat de twee Duitse broers al in 1812 publiceerden. Deze film draagt de titel Gretel and Hansel en wordt omschreven als een thriller in een sprookjesachtige setting.

Over Gretel and Hansel
Zoals de titel al doet vermoeden, staat Gretel in deze film centraal. Deze rol wordt vertolkt door Sophia Lillis (Beverly Marsh uit It). Het verhaal speelt zich af op een afgezonderd, sprookjesachtig stuk platteland. Samen met haar broertje Hansel (nieuwkomer Sammy Leakey) gaat Gretel het donkere bos in om te zoeken naar voedsel en werk. Daar worden de twee echter al snel geconfronteerd met een vreselijk kwaad.

Releasedatum
De opnames vonden afgelopen herfst plaats. Orion Pictures heeft deze week de releasedatum bekendgemaakt. Gretel and Hansel verschijnt op 31 januari 2020 in Amerika. Het is nog niet bekend wanneer de film in Nederland verschijnt. Gretel and Hansel wordt geregisseerd door Oz Perkins (I Am the Pretty Thing That Lives in the House).

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair