Algemeen

Disney killt abrupt peperdure film 'Mouse Guard'

Twee weken voor de filmstart.

door Bram de Groot om 07:29 in Algemeen
De opnames voor de film Mouse Guard zouden over twee weken starten, maar dat gaat nu niet door. De film van 20th Century Fox is namelijk in zijn geheel gecanceld door de nieuwe baas: Walt Disney. Dit meldt Heat Vision.

De cast was al aangetrokken en de pre-productie liep al maanden, maar het is (voorlopig) allemaal voor niets geweest. Walt Disney gaat niet verder met het 170 miljoen kostende filmproject gebaseerd op de comics van David Petersen.

Cast en regisseur kunnen thuisblijven
Namen als Andy Serkis, Idris Elba, Samson Kayo en Thomas Brodie-Sangster zouden rollen spelen in de film en de regie lag in handen van Wes Ball, bekend van de drie The Maze Runner-films die tussen 2014 en 2018 verschenen. De film zou grotendeels bestaan uit motion capture en visuele effecten, vergelijkbaar met Disney's The Lion King en The Jungle Book.

Het gerucht gaat dat Disney geen grote blockbusters wil laten verschijnen via het Fox-label, met waarschijnlijk uitzonderingen voor bestaande franchises als Deadpool en Avatar.

Andere studio?
De producenten van de Mouse Guard-film zijn Matt Reeves, Ross Ritchie en Stephen Christy en zij zullen de film ongetwijfeld gaan aanprijzen bij andere studio's met dikke portemonnees.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goov25

Avatar

Waarschijnlijk een te grote gok. Klinkt ook wel als iets wat heel goed zou kunnen gaan floppen.

Mark_91FT

Avatar

Dit klinkt inderdaad als een flinke gok, ik geef hier Disney geen ongelijk in.

Ang3l

Avatar

Mickey zal wel jaloers geweest zijn.

aspers

Avatar

Natuurlijk ergens wel jammer... Komt er eens iets origineels, gaat het in de ijskast.

Maar goed, ze zullen er hun redenen voor hebben. Dit doe je niet zomaar.

GreenHornet

Avatar

Kan het wel begrijpen na laatste Disney flops

kokosnoot

Avatar

Dit was voorspelbaar....zekerheid van inkomsten voor creatieve plots. Met bijna alles onder Disney krijgen we wel veel meer van het zelfde aangereikt in andere verpakkingen. Hoop dat er ook nog wat succesvolle studios overblijven die zich niet door Disney laten opkopen. Overigens, kan en mag Disney nog wel groter worden volgens de wet? Mededing wet anders is er geen geloofwaardige concurrentie meer.

Maac

Avatar

Wat grappig. Dit is precies wat ik voorspelde toen iedereen zich aan het aftrekken was op Disney+.

Maac "Vreemd dat niemand hier zich lijkt te realiseren dat Disney als machtigste in de streamingmarkt niet de partij is die gemotiveerd is door kwaliteit en craftsmanship. Ik vrees dat we enorm veel bocht krijgen in de vorm van nutteloze live action remakes en twaalf in een dozijn films als gevolg van hun enige focus om meer geld en macht te krijgen. Unieke, creatieve, ambitieuze projecten worden alleen maar schaarser en wij moeten ons met z'n allen vermaken met de zoveelste waardeloze, ongeïnspireerde Star Wars spin-off.
En wij staan te popelen dit te laten gebeuren."
Echt een topcitaat.

Sunspot

Avatar

yep, lijkt me ook een zware kans te hebben om te floppen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair