Disney killt abrupt peperdure film 'Mouse Guard'

Twee weken voor de filmstart.

De opnames voor de film Mouse Guard zouden over twee weken starten, maar dat gaat nu niet door. De film van 20th Century Fox is namelijk in zijn geheel gecanceld door de nieuwe baas: Walt Disney. Dit meldt Heat Vision.

De cast was al aangetrokken en de pre-productie liep al maanden, maar het is (voorlopig) allemaal voor niets geweest. Walt Disney gaat niet verder met het 170 miljoen kostende filmproject gebaseerd op de comics van David Petersen.

Cast en regisseur kunnen thuisblijven
Namen als Andy Serkis, Idris Elba, Samson Kayo en Thomas Brodie-Sangster zouden rollen spelen in de film en de regie lag in handen van Wes Ball, bekend van de drie The Maze Runner-films die tussen 2014 en 2018 verschenen. De film zou grotendeels bestaan uit motion capture en visuele effecten, vergelijkbaar met Disney's The Lion King en The Jungle Book.

Het gerucht gaat dat Disney geen grote blockbusters wil laten verschijnen via het Fox-label, met waarschijnlijk uitzonderingen voor bestaande franchises als Deadpool en Avatar.

Andere studio?
De producenten van de Mouse Guard-film zijn Matt Reeves, Ross Ritchie en Stephen Christy en zij zullen de film ongetwijfeld gaan aanprijzen bij andere studio's met dikke portemonnees.

NieuwsFilm

meest populair