Blu-ray review verrassende cyberpunkhit 'Upgrade'

Logan Marshall-Green steelt de show als half mens, half machine.

Bekijk de afbeeldingRegie: Leigh Whannell | Cast: Logan Marshall-Green (Grey Trace), Melanie Vallejo (Asha Trace), Steve Danielsen (Jeff Handley), Abby Craden (Kara, stem), Harrison Gilbertson (Eron Keen), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Bioscooprelease NL: geen

Deze sciencefictionthriller kreeg geen grootschalige wereldwijde bioscooprelease, maar wist wel vele filmfans te verrassen. De ijzersterk ontvangen film Upgrade van regisseur Leigh Whannell (Insidious: Chapter 3) gaf acteur Logan Marshall-Green (Spider-Man: Homecoming, Prometheus) een krachtige rol in een cyberpunkfilm die prima je kast past naast films als Ex Machina en Blade Runner. Wat betreft de financiële prestaties geen opvallende titel, maar zeker een must see mocht je deze nog niet gezien hebben.

Sony Pictures bracht het circa 4 miljoen dollar kostende Upgrade - goed voor $16,6 miljoen dollar wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave.


In Upgrade wordt Grey Trace's vrouw na een brute beroving vermoord en blijft hij verlamd achter. Hij wordt daarna benaderd door een zeer welvarende uitvinder die een experimentele "upgrade' voor Grey zijn verlamde lichaam heeft. De 'upgrade', een kunstmatig intelligentie implantaat die STEM genoemd wordt, geeft Grey ongekende fysieke krachten en daarmee de mogelijkheid om de gruwelijke dood van zijn vrouw en de mannen die hem voor dood achter lieten te wraken.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083187217 | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Upgrade zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont de minimalistische filmposter en de subtitel 'Not Man. Not Machine. More.' en de achterkant belooft een kale uitgave. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & Geluid

De beeldkwaliteit van deze uitgave is meer dan redelijk te noemen. De scherpte lijkt soms wat minder, maar doorgaans is deze van een hoog niveau. De soms ook neon-achtige kleuren doen het ook prima en deze geven de film een prima futuristische, maar grauwe en deprimerende kleur mee. De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1 en met speelse muziek van de onbekende Jed Palmer en vele geluidseffecten is het wel een prima track, ook al zijn er veel rustige omstandigheden in de film. Al met al een prima uitgave wat betreft de technische punten!

Bonusmateriaal

Verrassend genoeg heeft Universal Pictures deze film geen extra's meegegeven, terwijl de film het zeker wel verdient. Buitenlandse uitgaven lijken overigens ook geen bonusmateriaal te bevatten. Hieronder de online featurette 'Brutal Power':


Scifi-topper om te zien!

Als je je redelijk recent nog hebt vermaakt met een film als Ex Machina dan ga je dat waarschijnlijk ook doen met Upgrade. Met een prima rol van Logan Marshall-Green levert de nog onbekende regisseur Leigh Whannell een vermakelijke film op over hoe een mens technologisch versterkt zou kunnen worden. Ergens doet het ook wat denken aan de superheldenfilm Venom. Zeker zien als je deze nog niet hebt bekeken!

NieuwsFilm

meest populair