Blu-ray

Blu-ray review Kevin Spacey's #MeToo-flop 'Billionaire Boys Club'

Ondanks Hollywood-groeibriljanten als Ansel Elgort, Taron Egerton, Emma Roberts en Jeremy Irvine.

door Bram de Groot om 13:53 in Blu-ray
Regie: Leigh Whannell | Cast: Ansel Elgort (Joe Hunt), Taron Egerton (Dean Karney), Kevin Spacey (Ron Levin), Emma Roberts (Sydney Evans), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Bioscooprelease NL: geen

En in één klap was de carrière van Oscarwinnaar Kevin Spacey (American Beauty) voorbij. De acteur werd uit de Netflix-serie House of Cards geschreven, uit de film All the Money in the World geknipt en Billionaire Boys Club belandde tijdelijk in de ijskast. De laatste verscheen uiteindelijk toch en flopte - logischerwijs - keihard in de States. Dit ondanks de aanwezigheid van Hollywood-groeibriljanten als Ansel Elgort, Taron Egerton, Emma Roberts en Jeremy Irvine.

Remain the Light bracht het circa 15 miljoen dollar kostende Billionaire Boys Club - goed voor $2,5 miljoen dollar wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave.


In Billionaire Boys Club is Joe Hunt een excellente student wiskunde, zijn vriend Karny heeft veel prestigieuze vrienden. Samen overtuigen ze hun ex-klasgenoten van de Harvard School for Boys om te investeren in een ambitieus project: de Billionaire Boys Club. Dankzij het initiële succes en hun uitbundige levensstijl, worden de twee direct grote sterren in de sociale scene van Los Angeles. Maar achter de façade dwingen mislukte investeringen en fraude hen steeds meer tot criminele noodoplossingen.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 9789461875952 | Met dank aan: Remain in Light

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Billionaire Boys Club zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont de twee jonge sterren Ansel Elgort en Taron Egerton en de subtitel 'Ambition, Greed, The American Dream'. De achterkant belooft geen bonusmateriaal. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & Geluid

Het High Definition-beeld van deze Blu-ray uitgave is uitstekend. De scherpte is optimaal, zeker in de close-ups, en de kleuren zijn helder en passend bij de iets wat realistischere manier van filmen. Er is wel een minimale ruis waarneembaar en de vraag is of deze bedoeld is. De gemiddelde kijker zal dit echter niet opvallen. De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1 en die doet het prima. De film heeft vooral te maken met dialoog en dat maakt de muzikale bijdrage van componist Joel J. Richard doorgaans ondergeschikt. Prima uitgave van Remain the Light.

Bonusmateriaal

Remain the Light heeft geen extra's op de schijf gezet. Los van de taalkeuze is er ook geen hoofdmenu. Hieronder dan maar de clip 'Joe Meets Ron Scene':


Best aardige film met sterke namen

Met rollen van grote namen is dit helemaal geen film om over te slaan. Een klassieker is het zeker niet, maar met de aanwezigheid van vooral Baby Driver-collega's Elgort en Spacey - als je het #MeToo-label weg kunt cijferen - is het wel een redelijk aardige remake van de tv-serie, gebaseerd op de echte Billionaire Boys Club uit de jaren 80.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair