Blu-ray

Blu-ray review visueel fraaie Disney-flop 'The Nutcracker and the Four Realms'

Deze wat originelere Disney-film

door Bram de Groot om 12:46 in Blu-ray
Regie: Lasse Hallström en Joe Johnston | Cast: Mackenzie Foy (Clara), Keira Knightley (Sugar Plum), Jayden Fowora-Knight (Phillip), Helen Mirren (Mother Ginger), Morgan Freeman (Drosselmeyer), Jack Whitehall (Harlequin), Ellie Bamber (Louise), Tom Sweet (Fritz), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Bioscooprelease: 01.11.2018 | FilmTotaal recensie: 3 sterren

Naast de doorgaans succesvolle live-action sprookjesfilms maakt Walt Disney ook nog wel eens originelere fantasyfilms. In het geval van The Nutcracker and the Four Realms was het zelfs een film die visueel gezien in de buurt komt van films als Alice in Wonderland en Oz The Great and Powerful. De gekraakte film van regisseur Lasse Hallstrom (A Dog's Purpose) en afrondend regisseur Joe Johnston (Captain America: The First Avenger) ging grotendeels geruisloos aan het grote publiek voorbij.

Walt Disney bracht het 120 miljoen dollar kostende The Nutcracker and the Four Realms - goed voor een te magere 174,0 miljoen dollar wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave.


In The Nutcracker and the Four Realms wil Clara dolgraag een unieke sleutel bemachtigen die een doos ontgrendelt dat een onbetaalbaar geschenk van haar overleden moeder bevat. Een gouden draad, gegeven op het jaarlijkse feest van peetvader Drosselmeyer, leidt haar naar de felbegeerde sleutel.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: april 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8717418533267 | Met dank aan: The Walt Disney Company (Benelux) B.V.

De schijf van deze Blu-ray uitgave van The Nutcracker and the Four Realms zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont de fantasierijke filmposter en de achterkant geeft weg dat er een aantal extra's te zien zijn. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & Geluid

Walt Disney levert doorgaans topkwaliteit op technisch vlak, en dat is nu ook zo. De bijna beeldvullende weergave is haarscherp en de kleuren sluiten uitstekend aan op de iets wat grimmige, fantasierijke sfeer in en toon van de film. Wat betreft de sets, kostuums en andere visuele zaken zit de film doorgaans uitstekend in elkaar. De geluidstrack is DTS-HD 7.1 en die stelt uiteraard ook niet teleur. Er is veel muziek, aangeleverd door componist James Newton Howard (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, Jungle Cruise), en gezien de vele avonturen zijn er ook voldoende surround effects die het geheel speels en levendig houdt. Een nette High Def-uitgave.

Bonusmateriaal

Walt Disney heeft deze Blu-ray uitgave een leuke reeks extra's meegegeven. Naast enkele korte verwijderde scènes zijn er twee featurettes en twee muziekvideo's. De eerste featurette is On Pointe: A Conversation with Misty Copeland waarin wordt gekeken naar en gesproken met Misty Copeland, de balletdanseres die een lange scène in de film heeft. In Unwrapping The Nutcracker and the Four Realms van ruim 7 minuten wordt er een aardige, maar blik achter de schermen gegeven, met veel interviews met cast & crew. De muziekvideo's heten Fall on Me en The Nutcracker Suite en zijn van respectievelijk Andrea Bocelli en de Chinese pianist Lang Lang.

Pracht en praal; verhalend mager

Deze sprookjes-achtige Disney-film blijkt in veel opzichten een kloon van eerdere, betere successen. De doelgroep van de film is ook een beetje onduidelijk. Met veel grotere titels als Dumbo, Aladdin, The Lion King en Maleficent: Mistress of Evil onderweg is The Nutcracker and the Four Realms met de eerdere 2018-fantasyflop A Wrinkle in Time een bewijs dat het voor Walt Disney (en veel andere Hollywood-studio's) nog niet zo eenvoudig is om wat origineler te zijn in de blockbusters, en dit ondanks de aanwezigheid van namen als Mackenzie Foy, Keira Knightley, Morgan Freeman, Richard E. Grant en Helen Mirren. In 2019 is er een nieuwe originelere poging met de verfilming Artemis Fowl:0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair