The Nutcracker and the Four Realms (2018)

In 2018, the legend you know has a dark side.

Disney probeert het hart van de filmkijker te ontdooien met een mierzoet prinsessensprookje en een bijpassend warme familieboodschap.
play

5,0 details

  • 99 Min
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigde Staten

De Notenkraker gaat over een jong meisje genaamd Clara, die van haar peetvader op kerstavond een pop in de vorm van een notenkraker krijgt. Als het meisje later op de avond klokslag twaalf uur gaat kijken naar de pop, komt ze terecht in een magische wereld waarin een oorlog woedt tussen peperkoeksoldaten en een leger muizen.

Regie
Lasse Hallström
Joe Johnston
Cast
Morgan Freeman, Keira Knightley, Helen Mirren, Richard E. Grant, Matthew Macfadyen, Mackenzie Foy, Omid Djalili, Eugenio Derbez, Miranda Hart, Meera Syal, Nick Mohammed, Ellie Bamber, Sergei Polunin, Jack Whitehall, Misty Copeland, Tom Sweet, Marian Lorencik, Charles Streeter, Jayden Fowora-Knight.
Release
26.10.2018
Release NL
01.11.2018
Release DVD
05.04.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Lasse Hallström en Joe Johnston | Cast: Mackenzie Foy (Clara), Keira Knightley (Sugar Plum), Jayden Fowora-Knight (Phillip), Helen Mirren (Mother Ginger), Morgan Freeman (Drosselmeyer), Jack Whitehall (Harlequin), Ellie Bamber (Louise), Tom Sweet (Fritz), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2018

Walt Disney Studios opent het kerstseizoen in de bioscopen met The Nutcracker and the Four Realms. Een beetje aan de vroege kant misschien, maar nu de dagen weer donker en koud worden ook geen overbodige luxe. Regisseurs Lasse Hallström en Joe Johnston proberen het hart van de filmkijker te ontdooien met een mierzoet prinsessensprookje en een bijpassend warme familieboodschap.

Hun film is gebaseerd op het in 1816 geschreven verhaal 'De Notenkraker en de Muizenkoning' van de Duitse schrijver Ernst Hoffmann. Later volgde een minder enge bewerking van zijn sprookje door Fransman Alexandre Dumas - de versie die de basis zou leggen voor het inmiddels wereldberoemde klassieke ballet. 'De Notenkraker' was in zijn verschijningsjaar geen daverend succes, maar groeide in de loop der tijd uit tot een waar fenomeen op de bühne. De vertaalslag naar het witte doek blijft echter problematisch: de laatste speelfilmversie is het uit 2010 stammende The Nutcracker in 3D met in de hoofdrol Elle Fanning. Een sprookje dat in duigen viel aan de box office.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

The Nutcracker and the Four Realms Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Nutcracker and the Four Realms

acties