Vele dimensies in trailer 'The Nutcracker and the Four Realms'

Vele dimensies in trailer 'The Nutcracker and the Four Realms'

Ook bekend als de Notenkraker.

Walt Disney Pictures presenteert later dit jaar een nieuw sprookjesavontuur. Dit keer wordt het verhaal 'The Nutcracker and the Mouse King' naar het witte doek vertaald. Dit verhaal komt uit 1816 en is van de Duitse schrijver E. T. A. Hoffmann. Regisseur Lasse Hallström (The Cider House Rules, 1999) heeft de eer gehad om de film op te nemen.

Uiteraard zitten er in de film bekende namen. Zo zal Mackenzie Foy in The Nutcracker and the Four Realms de rol spelen van Clara en is Keira Knightley niemand minder dan de Sugar Plum Fairy. Ook zijn er rollen voor Morgan Freeman, Jayden Fowora-Knight en Helen Mirren als achtereenvolgend Drosselmeyer, Philip en Mother Ginger. Vanaf 1 november in de Nederlandse bioscoopzalen.


The Nutcracker and the Four Realms gaat over het jonge meisje Clara die op kerstavond een opvallende pop in de vorm van een notenkraker krijgt van haar peetvader. Als Clara om klokslag 12 uur de pop oppakt, komt ze in een magische wereld terecht waarin een oorlog woedt tussen een leger muizen en peperkoeksoldaten.

NieuwsFilm

meest populair