'Green Book'-regisseur maakt 'The Greatest Beer Run Ever'

'Green Book'-regisseur maakt 'The Greatest Beer Run Ever'

Peter Farrelly gaat voor boekverfilming.

Green Book-regisseur Peter Farrelly (The Three Stooges, There's Something About Mary) heeft een nieuwe regieklus. Volgens Variety maakt de Oscarwinnaar werk van de verfilming van het boek 'The Greatest Beer Run Ever: A True Story of Friendship Stronger Than War' van schrijver John Donohue.

Farrelly schrijft zelf het script, samen met Brian Currie en Pete Jones. Farrelly won begin dit jaar twee Oscar voor Green Book, voor het Beste originele script en Beste film.

Bier in Vietnam
Het boek gaat over de Vietnamveteraan John Donohue die in 1967 besluit om vrijwillig terug te keren naar het front. Dit doet hij om zijn oude kameraden een hart onder de riem te steken door een goud gele rakker met hen te drinken. Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Donohue, die twee maanden met een schip naar Vietnam reisde. Aan boord had hij een voorraad wapens en bier.

Het lijkt erop dat Farrelly opnieuw inzet op Oscarmateriaal. De hoofdrolspelers zullen ongetwijfeld snel bekend zijn. Een verschijningsdatum is nog niet geprikt.

NieuwsFilm

meest populair