Martin Scorsese over zijn nieuwe gangster-epos 'The Irishman'

Martin Scorsese over zijn nieuwe gangster-epos 'The Irishman'

De regisseur laat weten waar hij zijn inspiratie vandaan haalde.

Een film die bovenaan het 'te kijken lijstje' prijkt van héél wat filmfans is zonder twijfel The Irishman van Martin Scorsese; o.a. bekend van The Departed. De casting mag er zeker wezen; zo werkt Scorsese opnieuw samen met Robert De Niro en Joe Pesci, maar ook Al Pacino speelt erin mee. De film komt nog dit jaar uit en nu laat regisseur Scorsese weten wat we er min of meer ervan kunnen verwachten.

Dit deed hij tijdens het Tribeca Film Festival, waar hij aanwezig was met hoofdrolspeler De Niro. Zo zei hij dat hij zich voor zijn nieuwe gangsterepos heeft laten inspireren door zijn jeugd in Little Italy, New York: ''Door de jaren heen is de buurt flink geromantiseerd, maar het was er niet zo rooskleurig als velen denken. In 'The Irishman' ben ik dan ook op zoek gegaan naar de essentie van de mensen die me destijds omringden''.

De grote rol van De Niro
Niet alleen speelt Oscarwinnaar De Niro de hoofdrol, hij was ook degene die de roman I Heard You Paint Houses aan Scorsese gaf, het boek waarop de film is gebaseerd. De regisseur was meteen een grote fan: ''Robert raadde me aan het boek te lezen en ik ging direct akkoord om het te verfilmen. Ik leefde mee het personage en zijn situatie. Het is een universeel verhaal dat zich toevallig in de wereld die ik ken afspeelt.''

Ook liet de 76-jarige regisseur weten dat The Irishman verband houdt met de religieuze thema's van zijn vorige film, Silence: ''Ik heb mensen verschrikkelijke dingen zien doen, al zorgden ze ook voor elkaar. Ik zag niet alleen maar een extreem; ik zag niet enkel socio of psychotisch gedrag en daar is zowel Silence als ook The Irishman uit voortgekomen. Ik heb me eveneens laten inspireren door Casino en er zullen evenees soundtracks van andere bekende films in The Irishman te horen zijn''.

NieuwsFilm

meest populair