Silence (2016)

Sometimes silence is the deadliest sound

Scorseses schilderachtige boekverfilming is een sprekende reflectie op de betekenis van geloof, moed en opoffering.
play

7,2 details

  • 161 Min
  • Drama
  • Historisch
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
  • Taiwan
  • Mexico
161 Min Verenigde Staten

In de zeventiende eeuw reizen twee Jezuïeten naar Japan, om daar hun mentor te vinden. Daarbij ervaren ze de vervolging van Christenen in het land.

Regie
Martin Scorsese
Cast
Liam Neeson, Andrew Garfield, Adam Driver, Ciarán Hinds, Tadanobu Asano, Ryo Kase, Shinya Tsukamoto, Issei Ogata, Yoshi Oida, Katsuo Nakamura, Yôsuke Kubozuka, Hiroyuki Tanaka, Diego Calderón, Rich Graff, Michié, Motokatsu Suzuki, Yasushi Takada, Nana Komatsu, Kaoru Endô, Tetsuya Igawa, Diego Calderon, Matthew Blake, Benoit Masse, Rafael Kading.
Release
22.12.2016
Release NL
09.02.2017
Release DVD
20.06.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Martin Scorsese| Cast: Andrew Garfield (Rodrigues), Adam Driver (Garupe), Liam Neeson (Ferreira), Yôsuke Kubozuka (Kichijiro), Issei Ogata (Inoue), Tadanobu Asano (tolk) e.a. | Speelduur: 161 minuten | Jaar: 2016

Geen rollercoaster van drugs, seks en overdadige feestjes met dwergwerpen ditmaal. Noch een bloedige strijd tussen vloekende en tierende agenten en gangsters van Ierse of Italiaanse komaf. In plaats daarvan keert Scorsese terug naar het onderwerp dat sinds The Last Temptation of Christ vooral als kanttekening in zijn speelfilms te bespeuren was: het christendom. Onder de oppervlakte bleef het geloof de katholieke regisseur altijd bezighouden. Zijn plannen voor deze verfilming dateren al van eind jaren tachtig, nadat hij de roman Stilte van Shusako Endo voor het eerst gelezen had. Dankzij het script dat de essentie van de roman knap trouw blijft en de - terecht voor een Oscar genomineerde - sfeervolle cinematografie, is Silence een confronterende kijkervaring geworden.

Het is het jaar 1633 van Onze Heer, wanneer priester Rodrigues en zijn compagnon Garupe hun thuisland Portugal verruilen voor Japan voor een gevaarlijke missie. Ze willen hun leermeester Ferreira, die zijn geloof zou hebben verzaakt, opsporen en de Japanse christenen bijstaan in een tijd waarin wrede vervolgingen aan de orde van de dag zijn. Blootgesteld aan deze vijandige omgeving, wordt het eens zo rotsvaste vertrouwen van de padres steeds verder op de proef gesteld. Het ware strijdveld wordt al snel de innerlijke worsteling van Rodrigues, waarin hij de betekenis van geloof en afvalligheid, moed en lafheid opnieuw leert definiëren. Gedurende dit proces wordt hij continue op symbolische wijze geconfronteerd met zowel Jezus, wiens beeltenis met regelmaat op onverwachte plekken aan hem verschijnt, als met een Judas, in de vorm van de Japanse gids Kichijiro die hem te pas en te onpas blijft achtervolgen.

videotrailers & clips

alle artikelen (17)

Silence Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Silence

acties