Nieuwe 'Star Wars'-films vertraagd door Marvel

Nieuwe 'Star Wars'-films vertraagd door Marvel

Walt Disney heeft even andere plannen.

Verleden jaar stelde Solo: A Star Wars Story voor velen zwaar teleur. De ontvangst was matig en de aanloop naar de bioscoopzalen was dusdanig mager dat de film financieel flopte. Sindsdien zijn er - naast de Disney+ series - geen nieuwe projecten aangekondigd in de franchise. De echte reden lijkt nu duidelijk.

Volgens Making Star Wars.net bouwen Walt Disney en Lucasfilm een nieuwe filmstudio. De Star Wars-films werden van oudsher opgenomen in de Pinewood Studios in Londen, maar dit gaat veranderen. Het zou komen doordat in Pinewood ook vele films van Marvel Studios worden opgenomen en het lijkt erop dat die studio nu alleen voor Marvel-producties gebruikt gaat worden.

Star Wars-opnamestudio
Volgens het bericht wordt de nieuwe studio ook in Londen gebouwd. De nieuwe studio wordt vooral gebouwd om ervoor te zorgen dat de makers niet opgejaagd worden tijdens de productie, gezien de strakke planning die er was bij Pinewood Studios. De nieuwe filmtrilogie van Game of Thrones-schrijvers David Benioff en D.B. Weiss zou als eerste worden opgenomen in de nieuwe studio.

Uiteraard krijgen we nog wel wat interessante Star Wars-producties dit jaar! In november verschijnt op Disney+ de serie The Mandalorian en in december verschijnt Star Wars: The Rise of Skywalker in de bioscoop!

NieuwsFilm

meest populair