Algemeen

'Chewie is niet meer...' Chewbacca-acteur Peter Mayhew (Star Wars) overleden

Hij speelde Chewie vele malen in de Star Wars filmreeks.

door Bram de Groot om 09:59 in Algemeen
Vandaag is bekend geworden dat acteur Peter Mayhew is overleden op 74 jarige leeftijd. Uiteraard is Mayhew vooral bekend van zijn rol als Chewbacca in de vele Star Wars-films. Hij overleed na een hartaanval die hij thuis kreeg in Texas.

In 1977 speelde Mayhew voor het eerst de rol van de Wookie met de naam Chewbacca, uiteraard in de originele Star Wars van George Lucas. Na de twee vervolgen keerde hij ook terug met een cameo in Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith uit 2005. Chewbacca, ook wel Chewie genoemd, is een inwoner van de planeet Kashyyyk.

Bericht van de familie
Online is er een bericht van de familie verschenen: "De relaties die destijds begonnen groeiden uit tot de vrienden en familie waar hij nog tientallen jaren van zou houden. Toen de films verschenen en bekend werden, stond hij open voor de mogelijkheden van wat hij kon bereiken met zijn rol in het universum van Star Wars. Al meer dan 30 jaar reisde hij over de hele wereld en bracht hij tijd door met zijn fans en vrienden. Peter ontwikkelde levenslange vriendschappen met de andere castleden en zijn fans terwijl hij op het congrescircuit de levens van miljoenen mensen verrijkte. Naarmate hij zich door de jaren heen realiseerde welke invloed hij kon hebben, raakte hij sterk betrokken bij het '501st legion', Wounded Warriors, Make-a-Wish en andere non-profitorganisaties."

Herdenkingen volgen later dit jaar, in juni en december. Via het officiële Twitter-account van Mayhew heeft de familie van Mayhew het nieuws bekendgemaakt.


Joonas Suotamo
In Star Wars: The Force Awakens uit 2015 keerde Mayhew terug en deelde de rol met Joonas Suotamo, die daarna de rol overnam van Mayhew. Hij bleef wel betrokken als Chewbacca-consultant.16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

R.i.p. Chewie.

Ik heb Peter een keer ontmoet was echt een aardige gast.

23VDV23

Avatar

Bless you, Chewie...

StarWars-SGPer

Avatar

En ik maar denken dat dat beest steeds exact hetzelfde geluid maakte.

Frietgezicht

Avatar

Vergat nooit zijn teksten maar hield ook van improviseren als het mogelijk was. Prachtige rol. RIP

MovieMaster2

Avatar

R.i.p jammer was wel een aardige gast

Spider-fan

Avatar

Zag hem ook nog een paar jaar geleden.

Wie ook héel goed dat Chewie geluid kan doen, is Benedict Cumberbatch. Het is echt moeilijk om te doen, heb het vaak geprobeerd.

R.I.P.

Edward Crane

Avatar

RIP!
Gelukkig maakt hij geen nieuwe Star Wars meer mee.

jordicraft

Avatar

2 jaar geleden carrie, nu peter. Over 2 jaar gaat er niet nog iemand van de orginele cast ons verlaten hopelijk.

F

Gigan72

Avatar

Je vergeet Kenny baker R2D2 die is vlak voor Carrie overleden.

Artificialis

Avatar

Nooit fan geweest van het karakter, maar ik zal niet ontkennen dat het één van de meest herkenbare en iconische filmrollen op aarde is geworden. Zelfs de mensen die Star Wars niet hebben gezien weten wie Chewbacca is.

Rick_ao

Avatar

R.I.P.
Heeft chewbacca goed neergezet destijds.
memorable acteerwerk. daar kunnen de opvolgers nog steeds wat van leren.

NieuwsFilm

meest populair