Algemeen

Regisseur 'Detective Pikachu' heeft medelijden met makers 'Sonic' na enorme kritiek op design

Rob Letterman vertelt ook meer over het proces achter zijn film.

door Jeffrey Kouters om 09:17 in Algemeen
De reacties op het ontwerp van het populaire gamepersonage Sonic in zijn eerste live-actionfilm Sonic the Hedgehog waren niet bepaald mals. Daarop beloofden de makers het uiterlijk van de razendsnelle egel aan te gaan passen. Rob Letterman, de regisseur van Detective Pikachu, heeft in een nieuwe reactie laten weten medelijden te hebben met de makers.

Het team achter Detective Pikachu heeft over het algemeen veel complimenten gekregen over de manier waarop alle Pokémon in de film tot leven zijn gebracht. Volgens regisseur Rob Letterman (Goosebumps) heeft het ontwerpen van alle monsters ongeveer een jaar gekost. "Alle designs moesten we voor het draaien van de film af hebben, anders zou het misgaan", legt hij uit. "Een kleine fout in het ontwerp van Pikachu had bijvoorbeeld negatieve gevolgen kunnen hebben voor het spel van onze acteurs".

Wel of niet mogelijk
Letterman begrijpt dat Paramount Pictures momenteel in een lastige situatie zit. "Ik zou niet graag in hun schoenen willen staan", zegt hij. Er was tijdens de productie van Detective Pikachu absoluut geen tijd om sommige onderdelen te voorzien van een nieuw ontwerp, zo merkt Letterman op. "Dat zou voor ons echt onmogelijk zijn geweest, maar dat betekent niet dat zij het niet kunnen". Gelukkig hebben de makers van Sonic the Hedgehog nog even de tijd om de boel te verfijnen, want de film hoeft pas in november de bioscoopzalen binnen te rennen.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

gbfan

Avatar

medelijden?
Doe het gewoon in 1 keer goed?! Iedereen weet hoe sonic eruit ziet. Dan kan je verwachten dat je poep over je heen krijgt als er schijt aan hebt.
Het aanpassen siert ze wel. Zouden meer filmmakers moeten doen. Het luisteren naar de fans.

Onderdoor

Avatar

Eerst dacht ik dat het een fan trailer was en toen zag ik Jim Carrey. Ik dacht huh, maar sonic lijkt er helemaal op. Ik vind het maar helemaal raar. Het zijn allemaal jonge mensen die achter de pc zitten en sonic helemaal niet hebben meegemaakt.

NieuwsFilm

meest populair